Akvabik – do vitke linije u bazenu

Vežbanje u vodi neuporedivo efikasnije nego u sali. Akvabik ili aerobik u vodi sve više postaje popularan. Za akvabik potrebni su vam samo kupaći, papuče, peškir i malo energije

Akvabik ima mnogo prednosti u odnosu na druge aktivnosti. Današnje žene su pod neprestanim stresom, a voda je pravo rešenje i terapija za rešavanje napetosti i opuštanje. Voda psihološki rasterećuje organizam i, ono što je pripadnicama ženskog pola najvažnije, ima i estetski značaj jer se vežbanjem postiže vitka linija.

Čas traje sat vremena, a pre vežbanja preporučuje se poseta sauni radi izbacivanja toksina iz organizma. Svaki trening je različit, a posebno koreografija i muzičko-scenska “priča”. Akvabik je dobar za decu u razvoju, neophodan mlađim devojkama zbog estetskog faktora, kao i sredovečnim ženama da bi se odmorile i na koristan način oslobodile stresa.





Kako izgledaju vežbe za dobre noge?

Ako želite da imate malo masnih naslaga na butinama, bar 20 minuta trčite u vodi u smeru napred-nazad. Posle toga uradite nekoliko sunožnih skokova, zatim raznožnih, koji su dobri za bedra. Uz sve to preporučuje se da se uključe “zaveslaji” rukama.

A za ravan stomak?

Leđima se okrenite i uhvatite za ivicu bazena. Kičmeni stub priljubite uz ivicu bazena i 20 puta pravim nogama radite makazice. Ako želite lep struk, sve ovo ponovite s pomeranjem nogu levo-desno.
Sve pripadnice lepšeg pola muku muče sa celulitom. Ima li i za njega leka uz akvabik?

Okrenite se licem ka ivici bazena, blago se oslonite na šakama i naizmenično pomerajte nogu u stranu. U tom položaju blago savijte kolena, stopala moraju biti malo u stranu i na jednoj trećini prednjeg dela radite brze pokrete.

Osnovni izvor energije za vežbanje u vodi su masti, a u toku treninga reaguje celokupna muskulatura.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime