Adel smršala sa ovom dijetom – ove 2 namirnice bude “mršavi gen”

Fotografije premršave Adel obišle planetu, smršala je više od 20 kilograma i praktično promenila lični opis.

Većina se zainteresovala i kako je slavnoj divi pošlo za rukom da se otarasi ogromnog viška, a izvori bliski njoj tvrde da uspeh uglavnom duguje strogoj ishrani jer “ne voli da vežba”.

Najveću pomoć na ovom putu Adel je dobila od Kamile Godis – “brazilskog čarobnjaka za telo”.

Ovaj personalni trener uglavnom koristi kombinaciju pilatesa i vežbi snage, a ona je u razgovoru za britanski “The Sun” otkrila da ipak najveće zasluge za mršavljenje ova 31-godišnjakinja može da pripiše dijeti.

Fitnes instruktorka je upoznala Adel preko supruge Robija Vilijamsa Ajde, koja im je ponekad i pravila društvo tokom vežbanja.

“Trenirala sam dugo Ajdu, a njih dve su dobre prijateljice, pa sam ponekad sretala Adel. Ona ne voli vežbanje, ali je promenila svoj stil života i 90 odsto svog uspeha duguje dijeti”, objasnila je 36-godišnja Kamila.

Ona je dodala da se Adel fokusirala na zdravu i izbalansiranu ishranu, smanjen kalorijski unos tokom dana i trošenje više energije.

Na putu ka transformaciji Adel su pomagali i fitnes gurui Džo Viks i Dalton Vong, a ona je vežbe visokog inteziteta radila kod kuće.

Kada je o ishrani reč, ova Britanka maksimalno je smanjila unos šećera i pratila je takozvanu SIRTFOOD dijetu, koja se fokusira na biljnoj ishrani i namirnice poput kelja i heljde koje suzbijaju apetit i podstiču takozvani “mršavi gen”.

Sirtfood dijeta bazira se na konzumaciji hrane koja podstiče nastanak grupe enzima pod nazivom sirtuin, a koja reguliše metabolizam, ali i unutrašnje upale, te produžava životni vek. Takođe, tvorci ove ishrane tvrde da ćete vrlo brzo smršati sa njom, a istovremeno zadržati mišićnu masu i smanjiti šanse od hroničnih oboljenja.

Ovo su neke od namirnica koje se konzumiraju na dijeti:

Piće: zeleni čaj, matcha zeleni čaj, nezaslađena crna kafa, crveno vino

Voće i povrće: citrusi, jabuka, borovnica, urma, celer, kelj, crveni luk, rukola

Začini: peršun, kurkuma

Druge namirnice: tamna čokolada s najmanje 75 posto kakaoa, orasi, maslinovo ulje, heljda, losos, kozice.

Izvor: Žena blic