Boks sa vazduhom

Datum:

Boksovanje s vazduhom zvuči neobično, ali može da bude veoma zabavno, a šanse da se povredite su minimalne. Mnogima je već dosadilo to koliko se često pominje da je vežbanje izuzetno korisno

Fizička aktivnost jeste korisna, a ako vas mrzi da je upražnjavate, evo nekih vežbica koje mogu da rade čak i veoma lenji.

Boksovanje s vazduhom zvuči neobično, ali može da bude veoma zabavno, a šanse da se povredite su minimalne. Pet minuta snažno udarajte rukama po vazduhu i trudite se da se brzo krećete u mestu dok to radite. To bi trebalo da bude dovoljno da vam ojača mišiće ruku.

Preskakanje konopca: još jedna zabavna vežba. Zvuči vam kao nešto za devojčice? Nije – to redovno rade i profesionalni bokseri. Pet minuta preskakanja konopca ima za sagorevanje masti, poboljšavanje cirkulacije, jačanje mišića i dobijanje kondicije isti učinak kao 15 minuta trčanja. Uz to, preskakanjem konopca vežbate ritam i koordinaciju pokreta.

Imitirajte Šakiru: u trajanju dve-tri živahne pesme plešite u svojoj sobi, njišite kukovima, zamahujte rukama i nogama. Tako stičete dobru kondiciju, a uz njihanje kukovima i vitak struk.

Volite da sa svog kreveta ili kauča gledate televiziju? Dok traju reklame, lezite na leđa, ubacite debeli jastuk između nogu, zategnite trbušne mišiće i dvadesetak puta posegnite rukama kao da pokušavate da iščupate jastuk.

Ove vežbe uopšte ne morate da radite jednu za drugom, radite ih onda kad vam koja odgovara. Možete slobodno da četiri puta dnevno vežbate po pet minuta, biće podjednako efikasno kao i da odjednom odradite sve. Poboljšanje na svojoj figuri i u svojoj kondiciji videćete nakon tri nedelje redovnog vežbanja, i ta poboljšanja će vam se dopasti.

Nekoliko puta po pet minuta vežbanja i nije tako mnogo, naročito ne kad je vežbanje zabavno a efekti vam prijaju, zar ne?

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime

Popularno

Slični članci
Povezan

Deset najboljih dijeta za zdravije srce koje preporučuju kardiolozi

Dijete koje uključuju umerene porcije mesa su bolje za...

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi,...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a...