27.8 C
Belgrade
sreda, 29 juna, 2022
NaslovnaVežbeČetiri najbolje vežbe za stomak za žene posle 40

Četiri najbolje vežbe za stomak za žene posle 40

Date:

Najnovije

Čaj od bokvice – za šta je delotvoran i kako napraviti?

Ženska širokolisna bokvica i muška uskolisna bokvica (Plantago major...

Voće i povrće koje može da snizi nivo šećera u krvi

Voće i povrće uvek će biti cenjeno kao sveti...

Zbog čega je dobro jesti mladi luk svaki dan?

Mladog luka ima svuda i šteta je ne iskoristiti...

Šarmer – glavni kvalitet muškarca koji zna kako da osvoji ženu

Bar jednog muškarca svi znamo kome nije problem da...

Koja energetska pića dovode do moždanog udara

Gazirana pića su omiljena mnogima, dolaze u različitim ukusima...

Posle 40. naše telo funkcioniše drugačije nego u mladosti i zato treba malo više truda da bi stomak bio ravan. Da sve ide lakše, tu su četiri super vežbe uz koje je moguće imati vitak struk i posle 40.

Biće dovoljno desetak minuta dnevno da radite vežbe i rezultati će se videti. Uz to, za ove vežbe ne morate u teretanu, već možete da ih radite kod kuće. I iako možda nećete dobiti struk kakav ste imali u dvadesetim, sigurno ćete bolje izgledati i osećati se poletnije.

Svaku vežbu radite po 45 sekundi, pa odmarajte po 30 sekundi između vežbi. Kada sve vežbe uradite jednom, ponovite ih još jednom.

Trbušnjaci

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima postavljenim ravno na podu. Postavite manju loptu za vežbanje (ili urolani peškir) ispod lopatica, a šake stavite iza glave tako da vam laktovi budu opruženi u stranu. Nakon toga glavu i grudi podignite nekoliko centimetara (kao što biste radili obični trbušnjak). Vratite se nazad i odmah ponovite.

Rotacija

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i podignite ih iznad kukova. Manju loptu za vežbanje (ili urolani peškir) stavite između kolena. Šake stavite iza glave, sa laktovima opruženim u stranu. Podižite se tako da desni lakat približite sredini lopte, odnosno peškira. Vratite se u početni položaj i isto uradite na suprotnu stranu. Nastavite da naizmenično radite vežbu.

Podizanje

Lezite na leđa, a noge ispravite i podignite ih da napravite ugao od 90 stepeni. Ruke ispružite pravo iznad glave (u rukama treba da držite manju loptu za vežbanje ili urolani peškir). Korisite trbušne mišiće da biste gornji deo tela i ruke podigli iznad glave kako biste loptu što više približili nožnim prstima. Spustite i ponovite.

Spuštanje

Lezite na leđa sa ispruženim nogama. Između kolena stavite manju loptu za vežbanje ili urolani peškir. Šake stavite iza glave, sa laktovima opruženim u stanu. Podignite ramena i tako ih zadržite. Podignite noge da napravite ugao od 90 stepeni, a onda ih spuštajte za oko 45 stepeni. Vratite ih nazad na početni ugao. Ponavljajte.

Marketing

- Pravo mesto za vašz reklamu

- Neka vas vide i prepoznaju

- Neka naši posetioci budu i vaši

Dijeta