Četiri najbolje vežbe za stomak za žene posle 40

Datum:

Share post:

Posle 40. naše telo funkcioniše drugačije nego u mladosti i zato treba malo više truda da bi stomak bio ravan. Da sve ide lakše, tu su četiri super vežbe uz koje je moguće imati vitak struk i posle 40.

Biće dovoljno desetak minuta dnevno da radite vežbe i rezultati će se videti. Uz to, za ove vežbe ne morate u teretanu, već možete da ih radite kod kuće. I iako možda nećete dobiti struk kakav ste imali u dvadesetim, sigurno ćete bolje izgledati i osećati se poletnije.

Svaku vežbu radite po 45 sekundi, pa odmarajte po 30 sekundi između vežbi. Kada sve vežbe uradite jednom, ponovite ih još jednom.

Trbušnjaci

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima postavljenim ravno na podu. Postavite manju loptu za vežbanje (ili urolani peškir) ispod lopatica, a šake stavite iza glave tako da vam laktovi budu opruženi u stranu. Nakon toga glavu i grudi podignite nekoliko centimetara (kao što biste radili obični trbušnjak). Vratite se nazad i odmah ponovite.

Rotacija

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i podignite ih iznad kukova. Manju loptu za vežbanje (ili urolani peškir) stavite između kolena. Šake stavite iza glave, sa laktovima opruženim u stranu. Podižite se tako da desni lakat približite sredini lopte, odnosno peškira. Vratite se u početni položaj i isto uradite na suprotnu stranu. Nastavite da naizmenično radite vežbu.

Podizanje

Lezite na leđa, a noge ispravite i podignite ih da napravite ugao od 90 stepeni. Ruke ispružite pravo iznad glave (u rukama treba da držite manju loptu za vežbanje ili urolani peškir). Korisite trbušne mišiće da biste gornji deo tela i ruke podigli iznad glave kako biste loptu što više približili nožnim prstima. Spustite i ponovite.

Spuštanje

Lezite na leđa sa ispruženim nogama. Između kolena stavite manju loptu za vežbanje ili urolani peškir. Šake stavite iza glave, sa laktovima opruženim u stanu. Podignite ramena i tako ih zadržite. Podignite noge da napravite ugao od 90 stepeni, a onda ih spuštajte za oko 45 stepeni. Vratite ih nazad na početni ugao. Ponavljajte.

Povezani članci

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim tepisima, osim treninga, one često pribegavaju i različitim dijetama. Takođe,...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi, za ubrzavanje metabolizma, ali i za poboljšanje raspoloženja. Kiseli kupus...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a posebno na kardiovaskularni, ističu lekari i preporučuju da više...

Simptomi koji ukazuju na probleme sa štitastom žlezdom

Štitasta, leptirasta žlezda koja se nalazi na prednjoj strani vrata, proizvodi hormone ključne za metabolizam i aktivnost mozga,...