Dijeta sa povrćem

Datum:

Share post:

Više vode, manje proteina. Vrlo važan princip je uzimanje hrane sa velikim procentom vode. Poželjno je da uzimate hranu koja sadrži 70 odsto vode.

Takva biljna hrana ispira toksine i smanjuje telesnu težinu. Izuzetno je značajno da pravilno kombinujete hranu čime ćete olakšati procese varenja.

Krompir i meso nikada ne uzimajte zajedno. Sa mesom ne bi trebalo da jedete: krompir, pririnač, knedle, sir, hleb. Dozvoljeno je da jedete povrće. Možete da kombinujete dve vrste mesa ali ne i meso sa jajima. Organizam ćete najefikasnije očistiti ako jedete voće.

Voće nikada ne jedite sa nečim drugim niti odmah posle druge hrane obavezno ga jedite na prazan stomak Posle uzimanja voća sačekajte 30 minuta, pa tek onda uzimajte drugu hranu. Ako uzimate hranu koja nije voće, sačekajte tri do četiri sata da biste ponovo uzeli voće. Proteine ne bi trebalo da unosite previše jer opterećuju organizam. Na¬jviše ih ima u voću, povrću, semenju i orašastom voću. Aminokiseline se najviše nalaze u šargarepi, bananama, karfiolu, kukuruzu, krastavcu, grašku, krompiru, paradajzu… Ne jedite meso više od jedanput dnevno!

Ujutro:
Velika čaša svežeg voćnog soka

Do 12 sati:
Samo sveže voće U podne: Sveža salata, sveže povrće, tost od integralnog brašna ili supa
Glavni obrok: Sok od svežeg povrća, krompir, kuvani pirinač, povrće. Možete da jedete i meso sa povrćem i salatom.

Večera:
Jedite što ranije jer je potrebno tri sata da se hrana provari.

Mlečni proizvodi: svi mlečni proizvodi, osim maslaca, stvaraju kiselinu.
Mleko: pijte ga uvek samog jer se ne slaže sa drugom hranom.
Sir: jedite ga sa salatom i povrćem. Izbegavajte žute i topljene sireve.
Jogurt: pijte ga uz salatu.
Sladoled: jedite ga na prazan stomak.
Maslac: kombinujte ga sa ugljenim hidratima.

Predložen način ishrane kombinujte sa svakodnevnim vežbama. Preporučujemo vam minimalno svakodnevno rano ujutro 20 minuta brzog hoda, a koristiće vam i šetnje u prirodi i spavanje pored otvorenog prozora.

Kafa: stvara kiselost u krvi pa je potrebno više vode da se neutrališe. Jasno je da se tako povećava telesna težina.

Preporučujemo: pijte što više čajeva! Čokoladu bi trebalo da izbegavate. Vino fermentiše pa se svaka hrana u dodiru sa njim kvari. Možete da ga pijete na prazan stomak.

So koristite što manje jer vezuje vodu!

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime

Povezani članci

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim tepisima, osim treninga, one često pribegavaju i različitim dijetama. Takođe,...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi, za ubrzavanje metabolizma, ali i za poboljšanje raspoloženja. Kiseli kupus...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a posebno na kardiovaskularni, ističu lekari i preporučuju da više...

Simptomi koji ukazuju na probleme sa štitastom žlezdom

Štitasta, leptirasta žlezda koja se nalazi na prednjoj strani vrata, proizvodi hormone ključne za metabolizam i aktivnost mozga,...