Napunite se energijom od ranog jutra: Šta treba doručkovati

  1. Početna
  2. Namirnice
  3. Napunite se energijom od ranog jutra: Šta treba doručkovati
Napunite se energijom od ranog jutra: Šta treba doručkovati

Napunite se energijom od ranog jutra: Šta treba doručkovati

Napunite telo energijom čim se probudite. Spremite sebi doručak koji će vam dati dovoljno energije da vam dan dobro krene i budite siti do ručka. Evo šta bi trebalo da jedete ujutru


GRČKI JOGURT


Grčki jogurt je pun proteina i ima lep ukus. Dodajte mu sveže bobičasto voće, džem sa malo šećera ili med ako želite da zasladite obrok.

INTEGRALNI TOST


Integralni tost
Integralni tost


Kada pojedete tost od celog zrna pšenice, bićete duže siti. Na njega možete namazati puter od kikirikija kako biste uneli više hranljivih materija, proteina i zdravih masti.

JAJA


Napravite omlet
Omlet


Jaja su bogata gvožđem, proteinima i omega-3 masnim kiselinama, pa su zato savršen obrok za doručak. Napravite omlet sa spanaćem i slaninom kako biste imali potpuni obrok.

ŠVAPSKI SIR


Ovaj sir je kiseo i pun je proteina, pa je dobar i sam po sebi i ako se jede uz sveže povrće. Kombinacija kalcijuma i proteina održaće vaše kosti jakim.

Švapski sir
Švapski sir

ORASI


Orasi smanjuju rizik od srčanih bolesti
Orasi


Pošto imaju nizak glikemijski indeks, orasi su savršeni dodatak žitaricama koje doručkujete, pošto će vas učiniti energičnijim. Osim toga, otkriveno je da orasi smanjuju rizik od srčanih bolesti tako što smanjuju nivo holesterola.
Author Avatar

O autoru

Dijetica - Za sve one koji žele da se brzo i lako oslobode viška kilograma.

Dodaj komentar0