Gojaznost

Jedite sve i mršavite

Suvišni kilogrami vas ljute. Preterana debljina vas malo po malo savlađuje i postaje prava opsesija. To je gojaznost. Ozbiljna bolest. Ona se smestila u vašem telu jer ste se zapustili i ne želite da naučite da uravnotežite svoju ishranu.

LOŠE SU VAS SAVETOVALI PRILIKOM IZBORA REŽIMA

Naseli ste više puta po cenu neprijatnih lišavanje. VI ste se, međutim, hrabro pridržavali menija, KOJI SU ČESTO BILI OBMANJUJUĆI, koji nisu vodili računa o kvantitetu i u čijem je režimu bio mali broj namirnica.

KORISTILI STE RAZLIČITE KURE SLABLJENJA, koje su bile nekorisne i opasne i koje su vas zamarale.

PREPORUČIVALI SU VAM TABELE KALORIJA koje su vas ljutile.

A POTOM TREBA DA PRIZNATE DA STE UVEK BILI GLADNI.

VI ste gurman, a zabranjivali su vam sve ono što volite. Vaš medicinski raspored je bio drakonski, pun zabrana i vi ste bili deprimirani, nedeljama misleći na lišavanje koja vas očekuju.

LEKOVI i kojekakva dobro reklamirana sredstva za mršavljenje vas zamaraju, a vi ste ih često koristili s velikom verom u njihovu efikasnost, a oni su bili često opasni za vaše zdravlje.

LIŠAVALI STE SE “SOLI I VODE”, međutim, gojaznost I mučenje su još uvek tu.

UPRKOS ČUDESNIM DVOPECIMA, misterioznim lekovima, začuđujućim kolačima, strelica ravnoteže, ide stalno na desno.

BRIGA ZA ESTETIKOM vas nagoni da podnesete nove kure mršavljenja: vi sebi uskraćujete hleb, masne materije, a i pored toga više ne možete da nosite haljine od prošle godine. Bez muke i odmah ćete, konsultujući naše pisanje, shvatiti zašto nemate uspeha. Zabavićete se komponujućl sami režim koji će vam pomoći da omršavlte.

NAJZAD ĆETE POČETI INTENZIVNO I PRAVILNO DA SLABITE, SA MATEMATIČKOM PRECIZNOŠĆU

Ako ste bili obeshrabreni pred tabelama sa kalorijama, zabavićete se uporedujući na njima namirnice. Na prijatan način ćete se instruirati o najvitalnijem problemu: 0 ISHRANI.

Ne ulazeći u dosadne detalje, pružite potpuno poverenje iskusnim specijalistima, koji su sve izračunali umesto vas.

ŠTA SE DEŠAVA U VAŠEM SLUČAJU, vi ne možete izbeći opreznost sa kojom su sabrane kalorije. Ljudski organizam poseduje jedan kompleksan mehanizam koji kontroliše svaku apsorbovanu kaloriju.

• Čak i ako vi mislite da ste izuzetan slučaj,
• Čak i ako ste sve pokušavali bez Ikakvog uspeha,
• Čak i ako vas “ništa ne goji”,
• Bilo da ste muškarac ili žena,
• Bez obzira na vaše godine,
• Bez obzira na vašu prirodu i vaš temperament,
• Bez obzira na vašu aktivnost, vi treba sami sebe da naterate na neumoljivi zakon kalorija.

ALI ODMAH VAS UMIRUJEMO, NE MORATE NIŠTA DA RAČUNATE DA BI TO OSTVARILI JER ŠIFRIRANE PREGRADE SU VEĆ SELEKCIONIRANE ZA VAS

Od vitalnog je interesa da odaberete i uporedite pregrade sa namirnicama. To bi trebalo da bude pravi kuriozitet, korisna i ohrabrujuća igra pošto ćete odmah primetiti da je:

OVAJ SISTEM PREGRADA JE NEPOGREŠIV

Oslabićete već pri prvom pokušaju. Nema izuzetaka u pravilima igre: KAKO OSLABITI i to važi za sve!

Naša pažnja neće biti usmerena da razvijamo naučni kurs o svakodnevnim kaloričnim potrebama. Zadržaćemo se jednostavno na nekoliko sledećih podataka koji su elementarni i fundamentalni.

Da bi živeo i osigurao svoje različite funkcije, vaš organizam ima potrebu za energijom. Ovu energiju mu daju namirnice. Shvatićete da postoji potreba za minimumom neophodne energije. Ovaj minimum se naziva METABOLIZAM OSNOVE. Dakle, organizam koristi namirnice i namirnice lišene i oslobođene kalorija. Svaka namirnica ima svoju čistu vrednost u kalorijama.

Na primer:

• 100g piletine oslobođene kalorija…………….100 kalorija
• 30g testa oslobođenog kalorija……………….100 kalorija
• 1/8l belog vina oslobođenog kalorija………..100 kalorija

Rad mišića zahteva izvesnu potrebu za kalorijama. Kada se vaša fizička aktivnost povećava, uvećavaju se i vaše potrebe za kalorijama.

  • AKO BUDETE APSORBOVALI BROJ KALORIJA KOJI TAČNO ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA: vaša težina je stabilna.
  • AKO APSORBUJETE VIŠAK KALORIJA, organizam ne može da ih koristi, one će se taložiti i ove rezerve kalorija će se pretvoriti u masnoću. Tako se šematski stvara gofaznost i pojavljuju kilogrami.
  • AKO JE DOPRINOS KALORIJA NEDOVOLJAN da bi zadovoljili vaše dnevne potrebe za energijom, možete računati na sopstvene rezerve štekiranih kalorija. Zahvaljujući ovom deficitu namirnica, vi ćete početi da slabite.

Ali kako obezbediti ovaj deficit a da izbegnete neprijatne i nekompletne striktne režime? Kako izbeći mučenja, glad, računice i obeshrabrenja?

Tabele koje slede su tu da vam pomognu da rešite ove probleme.

Ova dijeta bazirana je na sopstvenom izboru hrane. Naime, svaka namirnica sa određenom količinom gramature, koju smo dali u ovom poglavlju, vredi 100 kalorija. Namirnicu smo još nazvali i pregradom. Dakle, ako hoćete da dnevno unesete u svoj organizam 1500 kalorija (naime da počnete da mršavite) onda sami izaberite određenu hranu, sabirajte namirnice i prema njima odredite i broj kalorija.

AKO HOĆETE DA OSLABITE 2 KILOGRAMA NEDELJNO

Izaberite 10 namirnica (pregrada) između mnoštva pregrada koje smo vam dali. Ovih 10 pregrada sadrže vaš svakodnevni obrok u toku kure mršavljenja. Ako je vaša fizička aktivnost značajna, vi možete još više da slabite.

POTPUNO STE SLOBODNI U IZBORU NAMIRNICA (PREGRADA): MESA,POVRĆA, SIREVA, VOĆA.

1. Više ćete slabiti ako je vaša fizička aktivnost značajna.
2. Raspodelite obroke onako kako vam se dopadaju.
3. Izmeriti pažljivo namirnicu koja figurira u svakoj pregradi i čija je težina naznačena u gramima.

► UDVOSTRUČITE, UTROSTRUČITE, UČETVOROSTRUČITE… JEDNU PREGRADU, ALI NE PREKORAČUJTE DNEVNU KOLIČINU

PRIMER: jedna pregrada piletine = 100g iznosi toliko kalorija kao 480 grama paradajza.

► NE OSLANJAJTE SE VIŠE NA SVOJA PRETHODNA ISKUSTVA MISLEĆI DA SE OD TE NAMIRNICE DEBLJATE. Izaberite pregrade bez ikakvih predrasuda.

Ako više osoba u isto vreme primenjuju režim od 10 ili 15 pregrada, one neće isto slabiti: to zavisi od potreba i utrošenih kalorija koje su različite. Ali o bilo kome da se radi dolazi do slabljenja. Ako imate vrlo malo povećanje težine, zamenite jedan dan od 24 pregrada sa jednodnevnim režimom od 10 pregrada. Misleći da ste pažljivo sprovodili režim nemojte uzeti jednoga dana nesrećni sendvič koji vredi od 10 do 24 pregrada.

Svaka pregrada vredi 100 kalorija. Ako dodate masne materije jednom obroku izostavite broj odgovarajućih pregrada. Ako vaša kura slabljenja treba da bude produžena, izaberite dobro svoje namirnice vodeći računa o vitaminima i mineralima. Za ženu koja mnogo sedi vredi režim od 24 pregrada, ali vi ćete sami naći, kada jedanput kura bude završena, broj pregrada koji odgovara vašem slučaju kako bi stabilizovali svoju težinu. Ovo će biti vaš indeks cifara i treba da ga održavate.

Simon

Simon

About Author

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: Dijetica, TVS Group

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će ti se svideti i

Gojaznost
Gojaznost

Gojaznost rađa 50 drugih bolesti

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) označila je gojaznost kao bolest 21. veka koja poprima epidemijske karakteristike, a među posebno ugrožene zemlje
Gojaznost

Bakterija za mršavljenje

Nova bakterija stavlja se u jogurt i proizvodi specifični molekul koji redukuje potkožno masno tkivo u organizmu. Za potrebe debeljuca