Kako da zimi ne dobijete ni gram viška

Kako da zimi ne dobijete ni gram viška

Ukoliko strepite da ćete za predstojeće praznike i slavlja nabaciti koji kilogram viška, slobodno se opustite jer tu je hrom, mineral uz koji ćete ostati vitki.

Praznicima i slavljima koji su pred nama se radujemo, jer to znači više druženja sa dragim ljudima. Ali, to znači i više uživanja u hrani i samim tim mogućem višku kilograma. Srećom, tu je mineral koji nam neće dozvoliti da se preko zime ugojimo, pa se možemo na miru se radovati praznicima.

Hrom je mineral neophodan za život, a njegov manjak može izazvati brojne zdravstvene probleme. On je vrlo važan za dijabetičare jer reguliše delovanje insulina, ali i za sportiste jer povećava mišićnu masu i podstiče sagorevanje masti. Pored toga, hrom je sjajan izbor i za sve one koji muče muku s viškom kilograma. Pokazalo se da hrom povećava nivo dobrog holesterola, jača imunitet, kontroliše metabolizam i smanjuje potrebu za šećerom, što svakako utiče na gojaznost. Studije govore i da se masne naslage kod žena s viškom kilograma znatno smanjuju ako se hrom redovno unosi u organizam, ali i da hrom sprečava napade gladi kod osoba na dijeti.

Međutim, naše telo ne proizvodi hrom, te ga moramo unositi. Hroma ima u šargarepi, krompiru, pasulju, crnom luku, paradajzu, ječmu, kukuruzu, a naše dnevne potrebe za hromom su od 50 do najviše 200 mcg. Dobra preporuka za sve one koji bi da ostanu vitki tokom zime je i preparat „Oligogal hrom“ jer poboljšava podnošljivost na glukozu, smanjuje telesnu masu i reguliše nivo holesterola.

Jedna misao o „Kako da zimi ne dobijete ni gram viška

Komentari su zatvoreni.