Koje namirnice ne dodaju kilograme?

Nije uvek lako odoleti ukusnoj hrani ako ste na strogoj dijeti, koliko god da imate jak motiv. Međutim, postoje namirnice koje možete da jedete tokom tog perioda bez rizika da ćete dobiti kilograme jer sadrže minimalnu količinu kalorija.

Čak i ako niste na dijeti, ova hrana donosi mnoge blagodati, zbog čega je bitno da bude sastavni deo vašeg dnevnog menija.

Rukola

U dve šoljice rukole nalazi se svega 10 kalorija, zbog toga konzumiranje ove salate pomaže da ostanete vitki i izgubite masne naslage.

Možete je kombinovati sa sirom i začiniti maslinovim uljem.

Belanca

Jaja su svakako zdrava, a belanca kada ste na posebnom režimu ishrane možete jesti bez bojazni da će se to odraziti na vašu liniju.

Belanca pomešana sa paradajzom su idealno rešenje za jedan zdrav omlet.

Krastavci

Krastavci sadrže gotovo jednaku količinu vode kao i celer.

Sveži krastavci imaju značajne zdravstvene koristi. Kora krastavca sadrži većinu svoje hranjive vrednosti, posebno beta-karoten, koji je dobar za oči. Tako da je bolje da ih ne ljuštite, ali je važno da ih dobro operete jer mogu da sadrže bakterije i pesticide.

Grašak

Grašak je ukusna namirnica koja je veoma zahvalna za spremanje. Jedna šoljica graška sadrži svega 35 kalorija i idealna je namirnica za osobe koje su na dijeti.

Grašak, iako je siromašan kalorijama, prilično je bogat vlaknima i proteinima.

Grejp

U 100 grama grejpa ima svega 42 kalorije. Ovo voće ima veliku ulogu u stabilizaciji nivoa šećera u krvi. Pun je vitamina C, a zahvaljujući niskoj kalorijskoj vrednosti, može biti od pomoći kod gubitka viška kilograma.

Salata

Salata je prepuna vitamina A i C, kao i folne kiseline i gvožđa.

Praktično je bez kalorija, tako da njeno konzumiranje neće uticati na povećanje kilograma.

Pomorandže

Pomorandže su mnogima jedan od najukusnijih plodova, a u 100 grama sadrže svega 47 kalorija.

Najpoznatije su po sadržaju vitamina C, a beli sloj, koji se nalazi ispod same kore i ima gorak ukus, zapravo ima svoje prednosti jer sadrži puno vlakana koja pomažu u snižavanju holesterola.

Celer

Otprilike 95 odsto celera čini voda, a ovaj super zdrav proizvod sadrži 30 odsto dnevne potrebe za vitaminom K.

Najbolje je jesti celer kad je svež jer izgubi većinu korisnih svojstava u roku od pet dana od sečenja.

Takođe možete napraviti svež sok od celera jer je ovo “čudotvorna namirnica koja rešava sve probleme”.

Brokoli

Brokoli su omiljena hrana onih koji žele da izgube kilograme jer 100 grama ovog povrća sadrži samo 33 kalorije.

Osim vitamina A, C, E i K, sadrži otprilike 20 odsto dnevne potrebe za vlaknima, kao i velik udeo proteina.

Paradajz

Paradajz je pun likopena, vitamina A, C i B2, folne kiseline, vlakana, hroma i kalijuma. Praktično je bez kalorija i sadrži hranjive supstance neophodne za dobro zdravlje, a osim toga je i veoma ukusan.

Kokice

Jedna šoljica kokica napravljenih bez ulja neće uticati na promene u vašem obimu. Ova “filmska” užina uglavnom se sastoji od vazduha, a u njoj se može uživati ​​bez straha da će se kilogrami povećati.