Koje namirnice nutricionisti nikad ne bi pojeli

Datum:

Share post:

Koje namirnice nutricionisti nikad ne bi pojeli: Ove namirnice osim što goje, mogu biti i kancerogene! Iako ćete kroz voćni lajt jogurt uštedeti nekoliko kalorija, to nije ništa naspram štete koju ćete naneti organizmu zbog ogromne količine aditiva koji se u njemu nalaze.

Poznato nam je da su prehrambeni proizvodi prepuni veštačkih zaslađivača, raznih pojačivača ukusa i sastojaka pomoću kojih se čuva kvalitet proizvoda na duže vreme, ali nisu svi toliko opasni po zdravlje i liniju.

Međutim, ako pazite na kilograme i zdravlje, evo zašto ne treba da konzumirate ovih 7 namirnica – njih nutricionisti nikada ne bi pojeli!

Voćni jogurti sa oznakom ”light”

Većina proizvoda iz ove kategorije sadrži velike količine veštačkih zaslađivača i aroma, koji najčešće imaju dve trećine manje proteina nego obični jogurti. Dakle, tih nekoliko kalorija koje ćete uštedeti kroz vožni jogurt ne čine vam nikakvu uslugu, već nanose štetu vašem zdravlju.

Sir za sendvič u listićima

Tokom prerade ovog proizvoda koristi se gomila supstanci i aditiva, a njihov ukus zapravo podseća na gumu. Punomasni sirevi su mnogo bolja opcija, jer se tehnološki mnogo manje prerađuju, pa samim tim sadrže manje aditiva. Takođe, ukus im je mnogo bolji, pa ćete pojesti manje, ali osećaj zadovoljstva i sitosti će biti mnogo veći!

Prelivi za salatu

Ovi proizvodi su prava riznica aditiva! Ako već želite zdravu salatu od svežeg povrća, odvojite još nekoliko minuta i sami napravite preliv – pomešajte malo maslinovog ulja, sirćeta, dodajte začine po želji i uživajte u zdravom obroku!

Gazirani i zaslađeni napici

Gazirani napici, voćni sokovi i ledeni čaj imaju vrlo visoku kalorijsku vrednost i jedan su od najvećih neprijatelja vašeg zdravlja i kilaže. Osim toga, ona samo stvaraju potrebu za dodatnim konzumiranjem i zato je najbolje da ih zamenite vodom, limunadom ili čajem.

Mlečni dodaci za kafu

Iako u njima uživate, znajte da su prepune najgore vrste masnoća – trans-masti. Ako vam ne prija čista crna kafa, sipajte u nju malo obranog mleka, a na dodatke zauvek zaboravite!

Suhomesnati proizvodi

Ogromne količine soli, nitrata i konzervansa nalaze se u vašoj omiljenoj mesnoj prearđevini, a mnogi od njih mogu biti i kancerogeni, zato ih izbegavajte u širokom luku!

Simon
Simonhttps://www.avionom.com
Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime

Povezani članci

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim tepisima, osim treninga, one često pribegavaju i različitim dijetama. Takođe,...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi, za ubrzavanje metabolizma, ali i za poboljšanje raspoloženja. Kiseli kupus...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a posebno na kardiovaskularni, ističu lekari i preporučuju da više...

Simptomi koji ukazuju na probleme sa štitastom žlezdom

Štitasta, leptirasta žlezda koja se nalazi na prednjoj strani vrata, proizvodi hormone ključne za metabolizam i aktivnost mozga,...