Koje polne bolesti možete da dobijete koristeći solarijum

Datum:

Stafilokoka, bakterija koja može da uzrokuje infekciju kože, fekalne bakterije, virus herpesa i polnih bradavica koji dovode do HPV-a, mogu da izdrže vrućinu u solarijumu i prežive.

Uprkos činjenici da može da prouzrokuje rak kože, veliki broj ljudi i dalje u na solarijum. Ipak, ako vas mogućnost da dobijete rak kože nije odvratila od tamnjenja pod veštačim suncem, možda će vas ovo otkriće ipak naterati da se pozdravite sa solarijumom.

Dermatolog Davn Mari Dejvis, s Klinike Majo, kaže da bakterije i virusi mogu da prežive u solarijumu uprkos vrućini. “Svi na koži imamo bakterije koje smo preneli i na svoje krevete. Iako ih grejemo svojim telom, to nije dovoljno da ih ubijete, a one postaju jače i otpornije”, kaže Dejvis.

“Ako se znojite to samo doprinosi sposobnosti bakterija i virusa da se razmnožavaju. Imate li oštećenu kožu ili posekotinu, što nije retkost, puno je veća verovatnost da ćete dobiti infekciju”, navela je. Rekla je kako stafilokoka, bakterija koja može da uzrokuje infekciju kože, fekalne bakterije, virus herpesa i polnih bradavica koji dovode do HPV-a, mogu da izdrže vrućinu u solarijumu i prežive.

Ti virusi i bakterije se potom prenose na drugu osobu koja može da ima čak toliko sitnu povredu kože da je nije ni svesna. “Ultraljubičasto svetlo teoretski može da ubije bakterije, ali u solarijumu nije dovoljno jako da bi ih uništilo”, upozorava Dejvs.

Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com
Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: Saradnik sajtova: Dijetica, TVS Group, Rentiranje

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime

Popularno

Više ovako
Related

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi,...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a...

Simptomi koji ukazuju na probleme sa štitastom žlezdom

Štitasta, leptirasta žlezda koja se nalazi na prednjoj strani...