Domain for SALE!Domen se prodaje!

Kosa, koža i nokti: ricinusovo ulje deluje na sve

Ricinusovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog velike količine vitamina E i ricinoleične kiseline. Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za negu suve kože, kože sklone infekcijama i za negu kose.

Ricinusovo ulje za kožu

Ricinusovo ulje je poželjno sredstvo za hidrataciju kože jer zbog svoje male molekularne težine lako prodire u pore kože i koren kose (za razliku od većine ulja za negu koji ne prodiru duboko u kožu i deluju površinski, ulje ricinusa dubinski neguje kožu i kosu).

Vitamin E deluje na gljivična oboljenja kože!

Ricinusovo ulje je odlično dezinfekciono sredstvo za manje povrede kože (ogrebotine, ubode, posekotine…).

Direktnim nanošenjem na otvorenu ranu deluje antimikrobno pa umanjuje svrab i bol.

Može se koristiti kao prirodni odstranjivač šminke (za razliku od hemijskih odstranjivača, osim što ne sadrži nikakve iritirajuće i štetne supstance za kožu, ujedno i neguje kožu lica). Zbog njegove gustoće, za skidanje šminke najbolje ga je koristiti u kombinaciji s jojobinim ili bademovim uljem.

Potrebno je imati na umu da ricinusovo ulje podstiče rast dlaka, pa ga oprezno koristite na područjima na kojima ne biste hteli rast neželjenih dlačica.

Prirodni odstranjivač šminke!

Ricinusovo ulje za kosu

Kako koristiti za kosu?

Ricinusovo ulje može poslužiti kao odličan regenerator za kosu tako da ga nanesete nakon pranja šamponom.Pre samog nanošenja potrebno je da kosa bude vlažna. Ricinusovo ulje je veoma gusto tako da ga je dovoljno naneti u manjim količinama (nekoliko kapi). Ulje nanesite na vrhove kose i najviše do polovine dužine, ali nemojte na teme.Nakon nanošenja, kosu umotajte peškirom i ostavite da odstoji nekoliko sati. Kosu zatim dobro isperite.

Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (bojenje kose, izbeljivanje).

Ricinusovo ulje za rast kose

Ricinusovo ulje koristi se za negu kose još od vremena starih Egipćana kada su muškarci ricinusovim uljem masirali vlasište, kako bi sprečili i tretirali ćelavost.

Ricinusovo ulje podstiče rast kose čak i na mestima na kojima kosa ranije nije rasla.

Najbolje ga je umasirati u teme i zatim rasporediti po ostatku kose sve do vrhova. Ricinusovo ulje kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu gustoću, daje sjaj kosi i ubrzava njen rast, a pored toga može ubrzati i rast trepavica.

Ricinusovo ulje za nokte

Osim zdrave kože i lepe kose, ricinusovo ulje idealno je ulje za negu noktiju jer učvršćuje lomljive nokte, ubrzava njihov rast te neguje kožu oko noktiju.

One Comment