Dijeta

Kumkvat: Idealno voće za mršavljenje

Kumkvat je u poslednje vreme veoma popularna biljka koju najčešće možete videti kao ukrasnu biljku u kućama. Kora kumkvata sadrži brojne vitamine

KUMKVAT je citrus, koji u velikoj meri doprinosi zdravlju a veličine je cherry paradajza. Ova biljka potiče iz Japana i ima ukus kao mandarina.

Kumkvat je u poslednje vreme bila veoma popularna biljka koja se najčešće može videti kao ukrasna biljka u kućama. Rani Kumkvata sadrži brojne vitamine i antioksidante koji regenerišu vaše telo i čuvaju imuni sistem. Takođe sadrži mnoge minerale kao što su kalcijum, fosfor i magnezijum.

Ako konzumirate kumkvat redovno, imaćete jak imuni sistem jer sadrži veliku količinu vitamina C koji je prirodni antioksidant koji podiže imunitet i sprečava bakterije da preuzmu kontrolu. Vitamin C je veoma važan jer pomaže bržem zarastanju rana i oporavku. Uz redovno konzumiranje kumkvata i kosa će biti zdravija i svetlija i, što je najvažnije, mlađa.

Kumkvat je južno voće, niskokalorično, puno vitamina, minerala i antioksidanata koji doprinose očuvanju zdravlja vašeg tela i regulisanju telesne težine i masti u organizmu. Dakle, ako želite izgubiti težinu i započeti zdraviju ishranu, ovo je odličan početak. Ova hrana je veoma ukusna, zbog čega je sladak početak gubitka težine. Najbolje je jesti sveže, u različitim oblicima i salatama, ili kao užinu.

Ipak, ako želite da vaše telo bude potpuno zdravo, morate imati izbalansiranu ishranu i voditi računa o zdravom telu, a i vežbanje je obavezno u toku regulisanja ishrane.

Kumkvat uz sve navedeno hrani vašu kosu i održava savršen vid, a beta karoten iz kumkvata je antioksidans uz pomoć kojeg vaše oči vide jasnije, a boje čini mnogo čistijima.

Jasmina

Jasmina

About Author

Saradnik sajtova: Dijetica, TVS Group

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će ti se svideti i

Danska dijeta
Dijeta

Danska dijeta – za 13 dana manje 20 kg

Ovaj dijetni program može se započeti bilo koji dan u nedelji, ali se preporučuje baš nedelja. Danska dijeta traje 13
Dijeta sa povrćem
Dijeta

Dijeta sa povrćem

Više vode, manje proteina. Vrlo važan princip je uzimanje hrane sa velikim procentom vode. Poželjno je da uzimate hranu koja