Medicinska dijeta

Medicinska dijeta

Medicinska dijeta je jedna od najzdravijih dijeta zahvaljujući kojoj se može izgubiti veći broj kilograma za vrlo kratak vremenski period.

Podrazumeva unošenje dovoljnih količina vitamina i minerala, pa tokom nje nećete morati dodatno da se snabdevate šumećim vitaminom C, gvožđem, magnezijumom. Medicinska dijeta je nekada primenjivana isključivo kod srčanih bolesnika koji su je se pridržavali pre operacije, a danas je dostupna svima nama, te možemo zdravo, lako i brzo smršati.

Medicinska dijeta se ne sme držati duže od 15 dana!

Za to vreme, možete smršati čak 10 kilograma, a da ne osećate gotovo nikakve teškoće, šta više. Treba naglasiti da večera, koliko god vam izgedala „slabo“ ne treba da se praktikuje u kasnim večernjim časovima (posle 20h). Tokom dijete morate biti puno vode ili nezaslađenog čaja. Takođe, ne zaboravite da je fizička akivnost vrlo važna. Posetite obližnju teretanu i vežbajte u njoj svakoga dana po pola sata i za samo nekoliko nedelja ćete moći da se divite svom telu.

Na alkohol zaboravite!

Kao i svaka druga, medicinska dijeta zabranjuje unošenje i najmanjih količina alkohola koji potpuno remeti čitav proces mršavljenja.

A kada budete završili sa dijetom, nikako se nemojte ožderavati, jer ćete tako vrlo brzo povratiti izgubljene kilograme, ali i dodati koji. Samo umereno i vitka figura i zdrav organizam su zagarantovani.

Svakoga dana za doručak treba da pojedete tanko parče integralnog ili ražanog hleba, voćku i popijete šoljumršavljenje nezaslađene kafe ili čaja.

1. dan

Ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje i pola šolje jogurta
Večera: dva paradajza, dva kuvana jajeta, jedan krastavac ili vrlo malo začinjena zelena salata

2. dan

ručak: isti kao i prvog dana
večera: jedna pljeskavica od 150 do 200 grama junećeg mlevenog mesa, jedna pomorandža, jedan paradajz, pet slanih krekera, šolja nezaslađene kafe ili čaja

3. dan

ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje, pola šolje jogurta, malo začinjena zelena salata ili dva krastavca
večera: ista kao i drugog dana

4. dan

ručak: pet slanih krekera, 150 grama nemasnog sira i jedan paradajz
večera: ista kao i trećeg dana, s tim što umesto salate, tj. krastavca treba pojesti jednu jabuku

5. dan

ručak: 200g kuvane ribe ili belog mesa, jedan paradajz i pet slanih krekera
večera: 1kg bilo kojeg kuvanog povrća, jedno kuvano jaje i jedan paradajz

Posle ovih pet dana, krećete ispočetka.

Ponavljamo da dijetu ne smete držati duže od 15 dana. U slučaju da posle toga niste zadovoljni i želite još da smršate, morate napraviti pauzu od minimum nedelju dana. Ako ste dijabetičar, imate problema sa srcem, bubrezima, onda se pre držanja dijete obavezno posavetujte sa svojim lekarom. To svakako važi i za zdrave osobe, čiji imunitet možda ima tendenciju da vrlo brzo opadne, a da toga nisu ni svesne.

Simon

About Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: Dijetica, TVS Group

Comments 0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

Pitanja o marketingu