Mladi su sve više pod stresom, a ovo su glavni razlozi

Prema ispitivanju sprovedenom na mladima starosti od 18 do 25 godina, najviše stresa im donosi novac, izgled i karijera kao i briga oko budućnosti

Madi su dnevno više od šest sati pod stresom, a 56 % njih je priznalo da se osećaju još gore kada ne govore o svojim problemima.

Prema ispitivanju sprovedenom na mladima starosti od 18 do 25 godina, najviše stresa im donosi novac, izgled i karijera kao i briga oko budućnosti, a sve to kulminira osećajem anksioznosti i pritiska.

Istraživanje je sprovela nacionalna organizacija UK Youth u sklopu svoje kampanje #KeepMeSafe. Cilj kampanje je pozvati sve organizacije koje rade sa mladima da se više osvrnu na mlade, da ih slušaju i da se uključe u “Safeguarding” mesec.

67 % mladih je barem jednom u životu bilo u situaciji kada su se osećali da se nemaju kome obratiti za problem. Iz toga proizilazi da svaka deseta mlada osoba ima osećaj da se nema kome obratiti o svom problemu pa se s problemima nose sami.

Uz to što su mladi pod stresom zbog posla, budućnosti, novca i drugog, prosečna mlada osoba ima samo četiri bliske osobe za koje misle da im se mogu obratiti za pomoć. U proseku mladi imaju oko 165 “prijatelja” na društvenim mrežama, a njih 85 % se i dalje oseća usamljeno.

Nešto više od 50 % mladih smatra da im društvene mreže otežavaju pritisak i daju im utisak da moraju stići standarde koji su prezentovani na društvenim mrežama. 33 % mladih dolazi u situaciju da svoj život pokažu zanimljivijim i boljim na društvenim mrežama nego što zapravo jeste.

Istraživanje pokazuje da čak i oni koji imaju kome da se obrate za pomoć nisu dobili potrebnu pomoć tako da je više od polovine mladih neko odbio ili jednostavno ignorisao kada su tražili pomoć.

Ovo dovodi to toga da će se šest od deset mladih radije sami boriti sa svojim problemima bez obzira što imaju od koga tražiti pomoć. (Večernji)

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime