Kako ovo nismo znali ranije? Na pakovanjima kozmetike postoji sličica koja će vam OLAKŠATI ŽIVOT

Kako ovo nismo znali ranije? Na pakovanjima kozmetike postoji sličica koja će vam OLAKŠATI ŽIVOT

Neki od vas su možda i znali za ovu caku, ali većina nije imala pojma! Neka opšta pravila nalažu sledeće – maskara se menja nakon tri meseca, korektor na godinu dana, puder u teoriji…

Znamo za preporuke stručnjaka u vezi sa tim kada treba baciti koji proizvod. Neka opšta pravila nalažu sledeće – maskara se menja nakon tri meseca, korektor na godinu dana, puder u teoriji može da stoji bez problema i dve godine, senke za oči na tri meseca, karmin dok ne procenite da mu je vreme za bacanje.

Međutim, sigurni smo da nema žene koja tako religiozno prati te preporuke, a i kako bi kada su većini kozmetički ormarići prepuni šminke, i ko će popamtiti šta je kada kupljeno? Zapravo, postoji caka i za to!

Oznaka za rok upotrebe

Naime, na svakom pakovanju postoji ovaj simbol koji će vam reći koliki je rok trajanja nakon prvog otvaranja. Ovo moraju da imaju svi proizvodi osim onih čiji je rok duži od 30 meseci.

Zato bi najpametnije bilo da odmah nakon što nešto kupite, markerom sebi napišete datum kada ste ga otvorili, i tako ćete uvek imati uvid u to kada je vreme da nešto bacite.

Sjajan trik, zar ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaši komentari nam pomažu da poboljšamo naše proizvode i usluge, tako da ih i dalje beležimo. Komentar koristimo i za buduću upotrebu. Za dalje detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Zadržavamo vaše ime kako bismo mogli komunicirati s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje, molimo vas našu politiku privatnosti.
Čuvamo vašu e-poštu kako bismo mogli komunicirati s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje pogledajtenašu politiku privatnosti.

Čuvamo URL adrese vaše veb stranice kako bismo mogli da komuniciramo s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje pogledajte našu politiku privatnosti.