Nera dijeta

Nera dijeta

Javorovo drvo je u Kanadi postalo čuveno po soku koji u određenom dobu godine može da se prikupi.

Za jedan litar sirupa potrebno je 40 litara soka koji iscuri iz stabala. Veoma je hranljiv, čak hranljiviji i od meda.

100 g sirupa u sebi sadrži:

• 64% ugljenih hidrata
• 0,4% masti
• 0,1% belančevina
• 0,6% minerala

Kalorijska vrednost je 275 kcal. Koristi se upravo kao zamena za šećer i med. Ima prijatan, sladak ukus, boja mu je tamno braon i srednje je gustine. Može se nabaviti u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

Za petodnevno gladovanje potrebno vam je:

• ½ litra javorovog sirupa
• 10 – 15 grama ljute tucane paprike ili kajena
• 1 kg malteksa ili1 kg meda
• čaj za pročišćavanje
• 1kg limuna 5 kašika morske soli
• razni biljni čajevi

Postupak:

Napraviti limunadu od ½ L vode i jednog limuna i u nju sipati kašiku javorovog sirupa, malteksa ili meda i na vrh noža kajena ili paprike. To se uzima uvek kad ste gladni, kao obrok. Sirup u sebi sadrži sve hranljive sastojke potrebne organizmu, limun vitamin C, a ljuta paprika se uzima zbog energije koju daje organizmu. U međuvremenu, možete piti samo biljne čajeve koliko vam je potrebno, nezaslađene ili zaslađene sirupom. Kada se koristi malteks ili med primećeno je da je potrebna veća količina, jer se zbog izuzetne hranljivosti sirupa ne oseća glad i organizmu je lakše da gladuje.

Uveče se pije čaj za pročišćavanje, prema uputstvu, a ujutro popiti litar slane vode (na 1 L vode kašika morske soli). Sa čajem i slanom vodom se, u stvari, isperu creva. Nemojte izlaziti iz kuće dok se ne pročistite. Poželjno je blago masirati stomak pre i u toku pražnjenja, kružnim pokretima u pravcu kazaljki na satu.

Na ovaj način se iz organizma izbacuju nagomilane naslage sa unutrašnje strane creva i oslobađaju tanke dlačice koje služe za apsorpciju hranljivih materija. Gladovanje treba primeniti najmanje tokom pet dana, jer toksini počinju da se izbacuju iz organizma tek nakon tri dana. Efekti su neverovatni, zaista vredi truda. Medicinska nauka smatra da mnoge bolesti organizma dolaze zbog zadržavanja otrovnih materija baš u crevima, a ovo je proveren način čišćenja creva i izbacivanja svega što je štetno.

Preporučuje se da se pre pristupanja gladovanju organizam nekoliko dana pripremi.

Da se jede samo voće i povrće i isključivo biljna, lagana hrana, bez masnoća, jaja i mleka i mlečnih proizvoda. Tako će organizam već biti spreman da podnese nedostatak uobičajene hrane i prelazna gladovanje neće biti drastičan.

Nakon gladovanja obavezno je pridržavati se sledećeg postupka:

• Šestog dana možete piti isključivo isceđen sok od pomorandže i sirupov obrok koji ste do tada uzimali.
• Sedmog dana se jede samo supa od povrća i dobro ispasirano bareno povrće, kao za bebe.
• Osmog dana se uzima sirovo povrće, tj. salata, naravno što laganija i bez začina. Ovo zbog toga što je želudac nakon toliko vremena gladovanja osetljiv na hranu i treba ga zaštititi.

Treba jesti polako, manje a češće i dobro sažvakati hranu.

Simon

About Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: Dijetica, TVS Group

Comments 1

  1. Pingback: Healthy Snickers pudding - Dobre navike

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

Pitanja o marketingu