Domain for SALE!Domen se prodaje!

Odbijte ponuđenu hranu sa taktikom

Kod osoba koje se bore sa viškom kilograma, postoji problem kako odbiti hranu “koju je neko spremio specijalno za njih”.

Navešćemo nekoliko načina na koji možete odgovoriti:

• “Hvala, cenim Vaš trud za mene, ali sam upravo jeo, tako da sam sit, ali to izgleda tako ukusno. Sasvim sigurno ću probati kasnije, tako da zaista mogu da uživam u tome” (kasnije možete dati hranu drugom, baciti je, ili umereno konzumirati).

• “Hvala, cenim to što mislite na mene, ali doktor kaže da mi je visok holesterol (šećer, pritisak, itd), tako da moram da sledim njegova uputstva.

• “Hvala, ali imam nekih alergija na hranu”.

• “Hvala, ali sam preterao sa jelom u kasne sate, tako da mi teška hrana trenutno ne pogoduje. Sačuvaću je i pojesti kad mi bude bolje”.

Cilj je zahvaliti osobi koja vam nudi poklon i uputiti joj kompliment, što mnogi jedino i žele da dobiju. Ako Vam ni jedan od ponuđenih odgovora ne odgovara, razmislite o nekom drugom koji će biti odgovarajući.

Obavezno svoje “ne, hvala” kažite na prikladan način, tako da naglasite jačinu svog “ne”. To mora da zvuči odlučno, ili će druga osoba da nastavi pritisak da hranu ipak pojedete odmah.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *