Domain for SALE!Domen se prodaje!

Osam namirnica koje najviše goje

Istraživanje o prehrambenim navikama koje je sprovedeno na Harvardu, a trajalo je 20 godina, pokazalo je koje namirnice najviše utiču na oscilacije u telesnoj težini.

Puter

Mlečni proizvodi poput putera i sireva imaju veliki uticaj na povećanje kilaže. Naravno, u ovu grupu ne spadaju svi mlečni proizvodi, pa je tako navedeno da osobe koje redovno uzimaju jogurt održavaju istu kilažu godinama.

Kupovni sokovi

Iako proizvođači često tvrde da su njihovi sokovi sto odsto prirodni, zdravi i sveži, u njima se krije mnogo sakrivenih šećera. Bolje popijte sok od ceđenog voća nego sok iz ambalaže.

Pržene namirnice

Pržena hrana najviše utiče na povećanje telesne mase.

Slatkiši

Torte, kolači, čokolade, sladoled možda poboljšavaju raspoloženje, ali ako ih konzumirate svakodnevno, na duge staze, sigurno ćete se ugojiti. Tajna je u umerenosti.

Krompir

Bez obzira kako je pripremljen – pržen ili kuvan, značajno povećava kilažu posle dužeg konzumiranja.

Hrana u konzervi

Pašteta, mesni odrezak i druga hrana iz konzerve se brzo i lako sprema, ali bolje je da je ne jedete često jer je puna konzervansa, a i kilogrami se povećavaju.

Gazirani sokovi

Gazirani sokovi goje više i od običnih sokova.

Pomfrit

Ako ste obožavalac prženih krompirića obratite pažnju na podatak da oni koji jedu pomfrit često, za četiri godine dobiju tri kilograma viška.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *