Vežbe

Ova vežba će vam oduzeti deset minuta dnevno, a garantuje ravan stomak za 12 nedelja

Mučite se s masnim naslagama na stomaku

Mučite se s masnim naslagama na stomaku, a želite da bude ravan do leta? Ako je verovati jednoj fitness stručnjakinji, to je moguće i pre.

Naime, ona je u saradnji s doktorom razvila jednostavan program vežbanja, takozvanu Dia metodu, koja garantuje ravan stomak za samo 12 nedelja, a oduzeće vam deset minuta dnevno.

Zvuči neverovatno, a ipak deluje, tvrde neki korisnici interneta koji su isprobali ovu metodu.

“Dia Metoda je zasnovana na nauci i potkrepljena rezultatima. Ona aktivira vaš prirodni ‘korset’ kako bi se zaštitio i vratio trbušni zid, jača ga i pojačava njegovu otpornost i elastičnost mišića”, objašnjava kreatorka metode Leah Keller i otkriva kako izvesti vežbu.

“Sedite na pod prekrštenih nogu, s rukama na stomaku. Udahnite duboko i pustite da vam se stomak jako raširi. A onda, kad izdahnete, “usišite” i stisnite trbušne mišiće, što dublje prema kičmi. Zadržite dah i položaj s ravnim leđima i trbušnim mišićima utisnutima duboko u sebe, što više možete. Zatim počnite uzimati male dahove tako da svaki mišić pogurate još malo dublje.”

Ovo radite dva minuta, a onda se, nakon kratkog odmora, ponovo namestite u početni položaj.

Važno je svaki dan vežbati samo deset minuta, a za bolju kontrolu poze ruke ostavite na stomaku da biste ga mogli dodatno lagano potiskivati te paziti da previše ne izbacujete prema napred.

Facebook Komentar

Vezane objave

Skvoš

Simon

Seks kao najbolji sport

Simon

Pilates

dijetica
Učitavam....