Ova vežba će vam oduzeti deset minuta dnevno, a garantuje ravan stomak za 12 nedelja

Mučite se s masnim naslagama na stomaku, a želite da bude ravan do leta? Ako je verovati jednoj fitness stručnjakinji, to je moguće i pre.

Naime, ona je u saradnji s doktorom razvila jednostavan program vežbanja, takozvanu Dia metodu, koja garantuje ravan stomak za samo 12 nedelja, a oduzeće vam deset minuta dnevno.

Zvuči neverovatno, a ipak deluje, tvrde neki korisnici interneta koji su isprobali ovu metodu.

“Dia Metoda je zasnovana na nauci i potkrepljena rezultatima. Ona aktivira vaš prirodni ‘korset’ kako bi se zaštitio i vratio trbušni zid, jača ga i pojačava njegovu otpornost i elastičnost mišića”, objašnjava kreatorka metode Leah Keller i otkriva kako izvesti vežbu.

“Sedite na pod prekrštenih nogu, s rukama na stomaku. Udahnite duboko i pustite da vam se stomak jako raširi. A onda, kad izdahnete, “usišite” i stisnite trbušne mišiće, što dublje prema kičmi. Zadržite dah i položaj s ravnim leđima i trbušnim mišićima utisnutima duboko u sebe, što više možete. Zatim počnite uzimati male dahove tako da svaki mišić pogurate još malo dublje.”

Ovo radite dva minuta, a onda se, nakon kratkog odmora, ponovo namestite u početni položaj.

Važno je svaki dan vežbati samo deset minuta, a za bolju kontrolu poze ruke ostavite na stomaku da biste ga mogli dodatno lagano potiskivati te paziti da previše ne izbacujete prema napred.