Perikon dijeta: Čudotvorna ishrana kraljice Leticije

Datum:

Španska kraljica Leticija je nesumnjivo jedna od najelegantnijih pripadnica plemstva na svetu. Ona takođe vodi posebnu ishranu, kojom osigurava dobro zdravlje i mladolik izgled.

Kraljica je pristalica Perikon dijete, koja podstiče konzumaciju hrane koja smanjuje upale. Taj režim ishrane je kreirao dermatolog Nikolas Perikon.

Perikonov način ishrane poznat je i po svojim anti-age svojstvima i višestrukim blagodetima za kožu. Smatra se da je jedan od najzdravijih na svetu, a usredsređujuće se na dugoročno blagostanje, a ne na gubitak kilograma.

Ova dijeta je prepuna hranljivih sastojaka i nemasnih proteina. Uključuje jela od slatkovodne ribe poput lososa, koji sadrže puno omega-3 masnih kiselina. Baš takvu hranu treba jesti u izobilju, kao i sirove namirnice bogate antioksidantima, poput bobičastog voća.

Tipičan doručak za Leticiju je sveže napravljen smuti praćen omletom od belanaca i dimljenim lososom. Njam!

Hrana Perikon dijete je uvek jednostavna, hranljiva i nadasve zdrava, pa se za ručak i večeru preporučuju salate, povrće sa roštilja i još više ribe.

Tipičan ručak može biti bela riba sa roštilja na podlozi od lisnatog zelenila, prelivena maslinovim uljem i svežim limunovim sokom. Jednostavnost je ključna!

U okviru Perikon dijete savetuje se da se popije do 3 litre vode dnevno. Preporučuje se zeleni čaj zbog svojih antioksidativnih svojstava. Alkohol treba strogo izbegavati.

Zdrave grickalice poput lešnika, običnog jogurta, zelenih jabuka, bobica i maslina deo su dijete.

Postoji mnogo namirnica koje treba izbegavati ako sledite Perikon plan ishrane. Rafinisani šećeri ne dolaze u obzir, kao ni zasićene masti, hleb, testenine, govedina i tvrdi sirevi.

1 KOMENTAR

Komentari su zatvoreni.

Popularno

Slični članci
Povezan

Deset najboljih dijeta za zdravije srce koje preporučuju kardiolozi

Dijete koje uključuju umerene porcije mesa su bolje za...

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi,...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a...