Dijeta

Perikon dijeta: Čudotvorna ishrana kraljice Leticije

Španska kraljica Leticija je nesumnjivo jedna od najelegantnijih pripadnica plemstva na svetu. Ona takođe vodi posebnu ishranu, kojom osigurava dobro zdravlje i mladolik izgled.

Kraljica je pristalica Perikon dijete, koja podstiče konzumaciju hrane koja smanjuje upale. Taj režim ishrane je kreirao dermatolog Nikolas Perikon.

Perikonov način ishrane poznat je i po svojim anti-age svojstvima i višestrukim blagodetima za kožu. Smatra se da je jedan od najzdravijih na svetu, a usredsređujuće se na dugoročno blagostanje, a ne na gubitak kilograma.

Ova dijeta je prepuna hranljivih sastojaka i nemasnih proteina. Uključuje jela od slatkovodne ribe poput lososa, koji sadrže puno omega-3 masnih kiselina. Baš takvu hranu treba jesti u izobilju, kao i sirove namirnice bogate antioksidantima, poput bobičastog voća.

Tipičan doručak za Leticiju je sveže napravljen smuti praćen omletom od belanaca i dimljenim lososom. Njam!

Hrana Perikon dijete je uvek jednostavna, hranljiva i nadasve zdrava, pa se za ručak i večeru preporučuju salate, povrće sa roštilja i još više ribe.

Tipičan ručak može biti bela riba sa roštilja na podlozi od lisnatog zelenila, prelivena maslinovim uljem i svežim limunovim sokom. Jednostavnost je ključna!

U okviru Perikon dijete savetuje se da se popije do 3 litre vode dnevno. Preporučuje se zeleni čaj zbog svojih antioksidativnih svojstava. Alkohol treba strogo izbegavati.

Zdrave grickalice poput lešnika, običnog jogurta, zelenih jabuka, bobica i maslina deo su dijete.

Postoji mnogo namirnica koje treba izbegavati ako sledite Perikon plan ishrane. Rafinisani šećeri ne dolaze u obzir, kao ni zasićene masti, hleb, testenine, govedina i tvrdi sirevi.

Jasmina

Jasmina

About Author

Saradnik sajtova: Dijetica, TVS Group

1 Comment

  1. Kako obići Atinu za samo 15 evra? - Travel visa stay - Vizni režim, putovanja

    […] god da se zaputite, pronaći ćete „fourno“ ili pekaru. Oko centra grada ima ih mnogo, pa vam neće biti problem da izaberete onu koja je najbliža vama. […]

Comments are closed.

Možda će ti se svideti i

Danska dijeta
Dijeta

Danska dijeta – za 13 dana manje 20 kg

Ovaj dijetni program može se započeti bilo koji dan u nedelji, ali se preporučuje baš nedelja. Danska dijeta traje 13
Dijeta sa povrćem
Dijeta

Dijeta sa povrćem

Više vode, manje proteina. Vrlo važan princip je uzimanje hrane sa velikim procentom vode. Poželjno je da uzimate hranu koja