Saveti poznatih svetskih lepotica

Poznate ličnosti, u svetu i kod nas, često pričaju neverovatne priče o načinima na koje su izgubile suvišne kilograme.

Sigurno je i vama nekad palo na pamet da probate slične ludosti kao neka poznata ličnost. Lepa Bijons poverila je novinarima kako je izgubila deset kilograma za film “Devojke iz snova” – izgladnjivanjem koje je trajalo deset dana. Za to vreme konzumirala je samo mešavinu limunovog soka, javorovog sirupa, vode i isitnjene papričice, a pila je i slanu vodu i laksativni čaj. Zvuči surovo, zar ne?

Savet MIŠE BARTON – JEDITE HRANU BOGATU VLAKNIMA

Jedno istraživanje je potvrdilo da žene koje jedu manje od 13 grama vlakana dnevno imaju više šanse da budu gojazne od onih koje jedu više vlakana. Naime, hrana bogata vlaknima, duže se probavlja i uzrokuje manji porast nivoa šećera u krvi. Osim toga, takva hrana niže je energetske vrednosti a obilnija, što daje osećaj sitosti.

Savet DRU BERIMOR – PLANIRAJTE UNAPRED

Na početku nedelje odlučite od čega će se sastojati vaša zdrava ishrana, napišite to i kupite sve namirnice odjednom. Uvedite postepene izmene u svoj jelovnik iz nedelje u nedelju. Na primer, zamenite piletinu ribom, izbacite šećer, a umesto jaja, za doručak pripremite ovsenu kašu sa svežim voćem. Ne treba ni pominjati koliko će vam ove promene prijati.

Savet KARMEN ELEKTRE – PIJTE VODU

Voda nije samo za gašenje žeđi već za ubrzavanje metabolizma. Istraživači su otkrili da ćete, ukoliko popijete osam čaša hladne vode dnevno, ubrzati svoj metabolizam za 30%. Ukoliko se držite ovog pravila mogli biste da za godinu izgubite i do 3,5 kilograma više. Dok pijete neka slatka pića, treba uvek da pijete vodu uz njih.

Savet PARIS HILTON – IZBACITE ŠEĆER

Paris Hilton

Prema zdravoj ishrani, šećer bi trebalo da zauzima samo 10%, što je oko 200 kalorija dnevno. U to se ubrajaju kalorije svih namirnica koje sadrže šećer: sokovi, suvomesnati proizvodi, voće… Ne samo što goji, šećer i ubrzava starenje. Izbacite šećer i slatkiše iz ishrane i za nekoliko nedelja ćete osetiti da imate mnogo više energije i manje kilograma.

Savet SINDI KRAFORD – VIŠE ŠETAJTE

Sindi Kraford

U proseku, dnevno napravimo 5.000 koraka, ali to nije dovoljno. Udvostručavanje ovoga broja-osim na topljenje kilograma-utiče i na zdravlje celog otganizma. Pola sata šetnje svaki dan produžuje život i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Hodanjem ćete takođe umanjiti bolove u leđima, ublažiti depresiju, poboljšati cirkulaciju, smanjiti rizik od infekcija, povećati snagu mišića i, naravno, smanjiti procenat masnoće u telu.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime