16.5 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022
NaslovnaZdravljeSmrekovina – Venja

Smrekovina – Venja

Date:

Najnovije

Čaj od bokvice – za šta je delotvoran i kako napraviti?

Ženska širokolisna bokvica i muška uskolisna bokvica (Plantago major...

Voće i povrće koje može da snizi nivo šećera u krvi

Voće i povrće uvek će biti cenjeno kao sveti...

Zbog čega je dobro jesti mladi luk svaki dan?

Mladog luka ima svuda i šteta je ne iskoristiti...

Šarmer – glavni kvalitet muškarca koji zna kako da osvoji ženu

Bar jednog muškarca svi znamo kome nije problem da...

Koja energetska pića dovode do moždanog udara

Gazirana pića su omiljena mnogima, dolaze u različitim ukusima...

Šta je i kakav je bor, borić, borovina i smreka? To je vrlo korisna biljka i obzirom da je narodu dosta poznata, ovde ćemo odmah napomenuti da je njena lekovita moć u njoj celoj

Naime počev od njenog roda u kome ima raznih soli, gume, šećera, voska, eterskog ulja podkore i lišća. Zatim pored lekovite moći korisna je i u ekonomskom pogledu.

Ona leči grudne bolesti. U tom smislu upućuju se ljudi da neko vreme žive u borovoj šumi. Bolesti prsiju, kašalj i slične bolesti mogu se lečiti ovom biljkom na taj način što se jede ražani hleb od neprosejana brašna, namazan svaki zalogaj borovom smolom.

ZA ČIŠĆENJE KRVI UOPŠTE, za lečenje belog pranja kod žena, zastoja mokraće i mokraćni kamen i druge otoke na telu tre ba skuvati dve šake smrekovine (venje) razgnječene ili utučene u dva litra vode, i piti od nje tri do četiri čaše svaki dan.

Kad se mladi smrekovi listići i pupoljci pre potpunog razvića kuvaju u mleku ili u čistom vinu, ili u starom pivu pa se pije od toga na dan po četiri do pet čaša. onda se taj lek može preporučiti, po savetima više stručnjaka lekara, za kostobolju, reumatizam, skorbut, venerične bolesti, sve kožne ospe, belo pranje kod žena, kašalj i druge bolesti. Taj čaj od takvih smrekovih pupoljaka vrlo je prijatan za piće, podseća na ruski čaj, ali je daleko zdraviji i pored svega toga jevtiniji.

Možda bi bilo dobro da domaćice kuvaju češće ovaj čaj, jer on ne škodi a može biti samo koristan. Kada se skuva u vodi više lišća i šišarica od smreke ili bora, i ako se svaki dan u tome kupa celo telo po 10-25 minuta, onda je to lek od svraba, krastica svih vrsta, grčeva, bledila, probode u plećima, nesanica i drugo.

Marketing

- Pravo mesto za vašz reklamu

- Neka vas vide i prepoznaju

- Neka naši posetioci budu i vaši

Dijeta

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime