Domain for SALE!Domen se prodaje!

Sportovi za mršavljenje

Neki sportovi će vam pomoći da zategnete mišiće, steknete kondiciju, budete zdravi, ali ne i da smršate. Ako vam je baš to cilj, odaberite aktivnosti koje imaju najbolji učinak

Nije svaka rekreacija pogodna za skidanje suvišnih kilograma. Neki sportovi će vam pomoći da zategnete mišiće, steknete kondiciju, budete zdravi i vitalni, ali ne i da smršate. Ako vam je baš to cilj, odaberite aktivnosti koje imaju najbolji učinak.

Step aerobik

Aerobik vežbe se kombinuju sa iskoracima, a napori se lakše podnose uz muziku. Ovaj vid aktivnosti jača mišiće na nogama, zateže butine i zadnjicu, ali se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa venama i kapilarima.

Vožnja bicikla

Dok okrećete pedale vašeg bicikla i uživate u prirodi i lepom danu, ne primećujete koliko su vam svi mišići na telu angažovani, čak i leđni. Biciklizam je efikasno sredstvo u mršavljenju jer bukvalno topi kalorije, bez obzira na to da li vozite brže ili sporije.

Plivanje

Jedan od najzdravijih sportova koji se svima preporučuje, jer savršeno oblikuje telo, zateže mišiće i eliminiše masne naslage i celulit. Svi stilovi su učinkoviti, ipak, osobama koje žele da smršaju stručnjaci savetuju da odaberu kraul.

Badminton

Na prvi pogled, badminton ne izgleda kao naporan sport, ali budući da igrač konstantno skakuće i trčkara, telo je vrlo angažovano. Ovaj vid rekreacije je idealan za proleće.

Veslanje

Nije lako upravljati čamcem, veslanje je veoma iscrpljujuće, zato se preporučuje mladima i zdravima, odnosno osobama u dobroj kondiciji. Iako veslači sede, mišići na nogama su jednako aktivni kao i na rukama i leđima.

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *