Srebro razara ćelije!

Datum:

Share post:

Ako ste krenuli da kupite neki preparat na bazi srebra za koji reklama kaže da leči 650 bolesti, stanite!

Ovi preparati su pre četiri godine zabranjeni na našem tržištu! Faramceutkinja Vukosava Stevanović, fitoterapeutkinja i predsednica Udruženja “Apotekarsko jezgro”, kaže za “Alo!” da “smo preplavljeni šarlatanskim oglasima kojima se love lakoverni ljudi, a najgori su oni u čijem reklamiranju učestvuju apotekari i lekari!”

– Primer za to su preparati na bazi koloidnog i nano srebra. Reklamiraju da leče skoro sve, a prodaju se kapi za nos, protiv alergije, srebrna koloidna voda, razne kreme… Pravilnikom o dijetetskim proizvodima to srebro ne bi smelo da je na rafovima apoteka i prodavnica zdrave hrane još od 2010. godine!

Opasni su, jer čestice srebra, koje je toksično, ulaze u ćeliju i u njoj imaju funkciju “trojanskog konja” – razaraju je! U zavisnosti da li koloidno ili nano srebro uneto preko organa za disanje, varenje ili kože, stradaju jetra, pluća, bubrezi, creva – objašnjava Stevanovićeva.

“Srebro se taloži u koži, koja može da postane sivoplavičasta, a od toga nema leka”, kaže Vukosava Stevanović

Prema njenim rečima, američka agencija za hranu i lekove zabranila je preparate na bazi srebra, a u Evropi oni ne mogu da se koriste ni kao biocidi.

– U Americi su ljudi koji su koristili te preparate dobili agiriu, odnosno srebro im se nataložilo u koži, pa je postala sivoplavičasta, i za to nema leka! Prevara je da ti preparati leče 650 bolesti! A najveći problem za mene je reklamiranje krema za bebe koje imaju koloidno ili nano srebro. Svi koji koriste ove preparate pretvaraju svoj organizam u saksiju u koju usađauju ili proširuju svoju bolest – navela je naša sagovornica.

“Koloidno srebro je toksično, stradaju jetra, pluća, bubrezi, creva…”, Vukosava Stevanović

Ministarstvo zdravlja: Zabranjeno je!

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je za “Alo!” da u dijetetskim proizvodima ne sme da bude koloidnog i nano srebra.

– Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda ne predviđa se da se u tim proizvodima nalazi bilo koji oblik srebra – kažu oni.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Simon
Simonhttps://www.avionom.com
Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime

Povezani članci

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim tepisima, osim treninga, one često pribegavaju i različitim dijetama. Takođe,...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi, za ubrzavanje metabolizma, ali i za poboljšanje raspoloženja. Kiseli kupus...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a posebno na kardiovaskularni, ističu lekari i preporučuju da više...

Simptomi koji ukazuju na probleme sa štitastom žlezdom

Štitasta, leptirasta žlezda koja se nalazi na prednjoj strani vrata, proizvodi hormone ključne za metabolizam i aktivnost mozga,...