Trik s vodom koji ubrzava sagorevanje kalorija

Datum:

Voda najbolje gasi žeđ i hidrira telo. Uz jedan trik može i dodatno da ubrza metabolizam.

Voda privremeno podstiče metabolizam kod odraslih i dece s prekomernom težinom, a neka istraživanja pokazuju da se to dejstvo povećava ako je voda koju pijemo hladna.

Jedna grupa naučnika je došla do zaključka da je 40 odsto ubrzanja metabolizma posledica činjenice da telo zagreva vodu na telesnu temperaturu, odnosno telo troši energiju na zagrejavanje, piše nova.rs.

Dve studije sprovedene na mlađoj populaciji pokazale su da ispijanje 500 mililitra hladne vode povećava sagorevanje kalorija za 24 do 30 odsto tokom 90 minuta.

Istraživanja su pokazala i da uticaj vode na metabolizam može varirati od osobe do osobe. Zato imajte na umu da, iako su istraživanja potvrdila da hladna voda može podstaći sagorevanje kalorija, snaga tog efekta ipak varira od osobe do osobe.

Naravno, samo konzumiranje hladne vode nije dovoljno ako vam je cilj da izgubite kilograme. Radi se samo o maloj pomoći. Za ostvarenje ovog cilja ipak je potrebno smanjiti unos kalorija, kolače zameniti voćem, baviti se nekom fizičkom aktivnošću i učiniti sve što možete da vaša probava bude uredna. I pritom morate piti i dovoljno vode, koja je važan deo zdravog života nezavisno od potrošnje kalorija.

1 KOMENTAR

Komentari su zatvoreni.

Popularno

Više ovako
Related

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi,...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a...

Simptomi koji ukazuju na probleme sa štitastom žlezdom

Štitasta, leptirasta žlezda koja se nalazi na prednjoj strani...