U mašinu za pranje suđa treba da ubacite koru limuna

Datum:

Ukoliko koristite mašinu za pranje posuđa, trebalo bi da znate da u nju možete da ubacite i koru limuna za bolji učinak.

Kada posuđe perete u mašini, ono i nakon ciklusa pranja može da sadrži mrlje ili komadiće hrane koje treba ručno oprati.

Taj problem možete rešiti tako što ćete ubaciti komad kore limuna u mašinu. Uključite običan ciklus pranja, a limun će odraditi svoje. Nakon pranja, posuđe neće imati nikakve mrlje niti ostatke hrane. Osim toga, ostaće i ugodni i sveži miris limuna, piše nova.rs.

Ako nemate limun, možete iskoristiti bilo koje druge citruse. Voće poput limuna, narandže, grejpa i slično sadrži limunsku kiselinu koja odlično čisti. Ova kiselina je poznata kao prirodno sredstvo za čišćenje i izvrsno rastapa čestice deterdženata pa na posuđu neće ostati mrlje od vode ili tečnosti za pranje. Uz to, limunska kiselina odlična je i za poliranje i dezinfekciju.

Limun sadrži i antibakterijske supstance pa ako ubacite koru limuna u mašinu, ona će pomoći i u eleminaciji bakterija i dezinfekciji posuđa, piše Wonder how to. Osim toga, kao prirodno blago sredstvo za odmašćivanje, limun pomaže u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga na posuđu.

Ali, budite oprezni. Poznato je da i da bi limunska kiselina mogla da ošteti posuđe od aluminijuma i srebra koje bi moglo da izbledi. Stoga nemojte ubacivati često limunsku koru u mašinu kada perete takvo posuđe. S druge strane, kora limuna učiniće čuda za posuđe od bakra.

Popularno

Više ovako
Related

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi,...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a...

Simptomi koji ukazuju na probleme sa štitastom žlezdom

Štitasta, leptirasta žlezda koja se nalazi na prednjoj strani...