24.4 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022
NaslovnaSavetiU mašinu za pranje suđa treba da ubacite koru limuna

U mašinu za pranje suđa treba da ubacite koru limuna

Date:

Najnovije

Čaj od bokvice – za šta je delotvoran i kako napraviti?

Ženska širokolisna bokvica i muška uskolisna bokvica (Plantago major...

Voće i povrće koje može da snizi nivo šećera u krvi

Voće i povrće uvek će biti cenjeno kao sveti...

Zbog čega je dobro jesti mladi luk svaki dan?

Mladog luka ima svuda i šteta je ne iskoristiti...

Šarmer – glavni kvalitet muškarca koji zna kako da osvoji ženu

Bar jednog muškarca svi znamo kome nije problem da...

Koja energetska pića dovode do moždanog udara

Gazirana pića su omiljena mnogima, dolaze u različitim ukusima...

Ukoliko koristite mašinu za pranje posuđa, trebalo bi da znate da u nju možete da ubacite i koru limuna za bolji učinak.

Kada posuđe perete u mašini, ono i nakon ciklusa pranja može da sadrži mrlje ili komadiće hrane koje treba ručno oprati.

Taj problem možete rešiti tako što ćete ubaciti komad kore limuna u mašinu. Uključite običan ciklus pranja, a limun će odraditi svoje. Nakon pranja, posuđe neće imati nikakve mrlje niti ostatke hrane. Osim toga, ostaće i ugodni i sveži miris limuna, piše nova.rs.

Ako nemate limun, možete iskoristiti bilo koje druge citruse. Voće poput limuna, narandže, grejpa i slično sadrži limunsku kiselinu koja odlično čisti. Ova kiselina je poznata kao prirodno sredstvo za čišćenje i izvrsno rastapa čestice deterdženata pa na posuđu neće ostati mrlje od vode ili tečnosti za pranje. Uz to, limunska kiselina odlična je i za poliranje i dezinfekciju.

Limun sadrži i antibakterijske supstance pa ako ubacite koru limuna u mašinu, ona će pomoći i u eleminaciji bakterija i dezinfekciji posuđa, piše Wonder how to. Osim toga, kao prirodno blago sredstvo za odmašćivanje, limun pomaže u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga na posuđu.

Ali, budite oprezni. Poznato je da i da bi limunska kiselina mogla da ošteti posuđe od aluminijuma i srebra koje bi moglo da izbledi. Stoga nemojte ubacivati često limunsku koru u mašinu kada perete takvo posuđe. S druge strane, kora limuna učiniće čuda za posuđe od bakra.

Marketing

- Pravo mesto za vašz reklamu

- Neka vas vide i prepoznaju

- Neka naši posetioci budu i vaši

Dijeta