Domain for SALE!Domen se prodaje!

U mašinu za pranje suđa treba da ubacite koru limuna

Ukoliko koristite mašinu za pranje posuđa, trebalo bi da znate da u nju možete da ubacite i koru limuna za bolji učinak.

Kada posuđe perete u mašini, ono i nakon ciklusa pranja može da sadrži mrlje ili komadiće hrane koje treba ručno oprati.

Taj problem možete rešiti tako što ćete ubaciti komad kore limuna u mašinu. Uključite običan ciklus pranja, a limun će odraditi svoje. Nakon pranja, posuđe neće imati nikakve mrlje niti ostatke hrane. Osim toga, ostaće i ugodni i sveži miris limuna, piše nova.rs.

Ako nemate limun, možete iskoristiti bilo koje druge citruse. Voće poput limuna, narandže, grejpa i slično sadrži limunsku kiselinu koja odlično čisti. Ova kiselina je poznata kao prirodno sredstvo za čišćenje i izvrsno rastapa čestice deterdženata pa na posuđu neće ostati mrlje od vode ili tečnosti za pranje. Uz to, limunska kiselina odlična je i za poliranje i dezinfekciju.

Limun sadrži i antibakterijske supstance pa ako ubacite koru limuna u mašinu, ona će pomoći i u eleminaciji bakterija i dezinfekciji posuđa, piše Wonder how to. Osim toga, kao prirodno blago sredstvo za odmašćivanje, limun pomaže u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga na posuđu.

Ali, budite oprezni. Poznato je da i da bi limunska kiselina mogla da ošteti posuđe od aluminijuma i srebra koje bi moglo da izbledi. Stoga nemojte ubacivati često limunsku koru u mašinu kada perete takvo posuđe. S druge strane, kora limuna učiniće čuda za posuđe od bakra.