24.4 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022
NaslovnaZdravljeVakcina će produžiti živote

Vakcina će produžiti živote

Date:

Najnovije

Čaj od bokvice – za šta je delotvoran i kako napraviti?

Ženska širokolisna bokvica i muška uskolisna bokvica (Plantago major...

Voće i povrće koje može da snizi nivo šećera u krvi

Voće i povrće uvek će biti cenjeno kao sveti...

Zbog čega je dobro jesti mladi luk svaki dan?

Mladog luka ima svuda i šteta je ne iskoristiti...

Šarmer – glavni kvalitet muškarca koji zna kako da osvoji ženu

Bar jednog muškarca svi znamo kome nije problem da...

Koja energetska pića dovode do moždanog udara

Gazirana pića su omiljena mnogima, dolaze u različitim ukusima...

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, tokom boravka na Kubi ugovorio je korišćenje kubanskih vakcina i lekova u Srbiji, među njima i one protiv raka pluća “cimavax EGF”, jednako je obradovala obolele i njihove lekare

Ipak, kako kažu doktori, vakcina može da deluje na sve vrste tumora pluća, osim na takozvane mikrocelularne ili sitnoćelijske, koji se brzo šire i daju metastaze po telu. Doktor Vladimir Kovčin, jedan od naših najboljih onkologa, kaže za “Alo!” da postoje dve grupe raka pluća: sitnoćelijski i nesitnoćelijski, ili solidni.


– “Cimavax EGF” je delotvorna kod ove druge grupe. Sa druge strane, ako se ima u vidu da kod nas i u svetu ne postoji veliki izbor lekova za lečenje raka pluća, onda je ta vakcina apsolutno dobrodošla – objašnjava taj stručnjak.

Prema njegovim rečima, vakcina će svakako doprineti produženju života pacijenata, jer može da uspori rast tumora ili ga dovede do stanja mirovanja, odnosno u fazu hronične bolesti.

– Kubanci su tom vakcinom osmislili način da se u organizam pacijenta unesu takozvani antigeni, uglavnom proteini koji su slični ćelijama raka, i da se na taj način stimuliše njegov imuni sistem kako bi počeo da reaguje na ćelije raka i bori se protiv njih. Jeste to novo, revolucionarno otkriće Kubanaca, ali ćemo njegove realne rezultate videti tek kada vakcina bude postala rutina u praksi – navodi on, i dodaje da su rezultati njene primene na Kubi odlični.

Klinički farmakolog dr Predrag Nikolić, koji se sam lečio od galopirajućeg raka plućne maramice i preživeo sve rokove koje su mu dali lekari, kaže za „Alo!“ da je „cimavax EGF“ odlična vakcina koju bi on, da je bio u prilici, koristio.

– Ona topi tumore pluća, ukoliko nisu mikroćelijski. Osim te vakcine, bilo bi odlično da se u Srbiji uvede kubanska medicina, koja je najbolja u svetu. Bolja je i od američke – iskren je on.

Prof. dr Slobodan Čikarić, svetski poznat onkolog, kaže za „Alo!“ da je veliki uspeh ukoliko vakcina produži nekom život za samo 100 dana!

– Ona, međutim, ne može da izleči tumor, nego da ga dovede u fazu hronične bolesti kako bi, ako može da se operiše, mogao da se izvadi. Sa druge strane, ona neće promeniti rast smrtnosti od raka pluća u Srbiji, jer nije preventivna, odnosno ne sprečava pojavu raka – objasnio je on. Prema očekivanjima Zorana Vujovića, vlasnika firme koja želi da registruje „cimavax“ na našem tržištu, ta vakcina mogla bi da se koristi već za četiri meseca.

Terapija se daje u četiri ciklusa

Pacijent na dve nedelje dobija dnevno četiri doze. To je ukupno 16 vakcina. Ukoliko bude na listi lekova RFZO, to će mnogo značiti našim obolelima – kazao je on.

Marketing

- Pravo mesto za vašz reklamu

- Neka vas vide i prepoznaju

- Neka naši posetioci budu i vaši

Dijeta

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime