Vodena dijeta

Vodena dijeta

Sa vodenom dijetom ćete izgubiti oko pola kilograma dnevno. Ne smete je primenjivati svaki dan, već povremeno

I pored toga što se zove vodena, ne znači da ćete tokom ove dijete piti samo vodu. Osim tečnosti, vaša ishrana treba da obiluje namirnicama koje sadrže mnogo vode, kao što su voće i povrće.

Na vodenoj dijeti možete izgubiti pola kilograma dnevno, ali je ne smete primenjivati svakodnevno, već povremeno, na primer svakog trećeg dana, a najbolje jednom nedeljno, preporučuju nutricionisti. Pijte barem 8 čaša vode dnevno, a pre nego što se “prepustite” novom režimu ishrane, potražite savet lekara.

Doručak: Velika čaša vode ili čaja ili soka od sveže ceđenog voća. Voće i sokove možete da jedete i pijete koliko god želite.

Tokom prepodneva: Velika čaša vode, čaja ili prirodnog soka. Nekoliko plodova voća, po mogućnosti kombinujte različite vrste. U zavisnosti od godišnjeg doba, najviše vode u jesen i zimi sadrže, na primer, grožđe i citrusi, a tokom proleća i leta – dinja i lubenica.

Ručak: Velika čaša vode pre jela i čaj posle jela. Jelovnik se sastoji od sirovog povrća, salate (količina po želji), s dodatkom sirćeta, ulja, limuna i začina po želji. Salati možete da dodate i masline. Dozvoljeno je jesti bilo koju vrstu sirovog i konzervisanog povrća: celer, zelenu salatu, paradajz, artičoke, šargarepu, paprike, špargle, krastavce, luk, kukuruz, sojine izdanke…

Užina: Velika čaša vode ili čaja ili prirodnog soka. Čaša mleka ili jogurt ili 30 grama sira ili 200 grama grožđa.

Večera: Popijte čašu vode pre i šoljicu čaja posle jela, pojedite 100 grama mesa (piletina, teletina) ili 150 grama ribe (oslić) ili jedno jaje s povrćem i voćem.

dragana

About dragana

Comments 0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

Pitanja o marketingu