Kako će zaposlena žena naći vremena za kozmetiku

Kako će zaposlena žena naći vremena za kozmetiku

Kroz savete, da kažemo nešto o kozmetici. Sama reč kozmetika je još uvek za pojedine žene na selu i u gradu takav pojam, da one misle kako za tako nešto nemaju vremena

Posao u firmi, zatim posao kod kuće, to je već previše da bi se moglo stajati satima ispred ogledala. Ovakvo pogrešno shvatanje proizilazi uglavnom što se pod reči kozmetika podrazumeva šminkanje i kinđurenje, a ne ono što ustvari kozmetika znači.

A kozmetika je umereno, ali redovno održavanje čistoće.

Kako će žena sebi obezbediti vreme potrebno za ličnu kozmetiku?

Lako je na ovo pitanje odgovoriti, kada se zna da je za kozmetiku dovoljno ono svakodnevno umivanje, pranje ruku i nogu, održavanje kose i naravno nega lica. Drugim rečima nega tela treba da se vrši svakog dana, a za to je potrebno najviše pola sata. Možemo tvrditi da i najzaposlenija radnica ili domaćica može u toku jednog dana imati svojih pola sata za ličnu kozmetiku. Uostalom svaka žena je i dužna da sprovodi higijenu i zbog sebe i zbog okoline u kojoj živi.

Da kozmetika nije preterivanje možemo videti iz sledećih primera. Ako muškarci svakodnevno peru kosu oni ne samo da neće od toga imati koristi već mogu imati štete. Za kosu je dovoljno pranje jednom nedeljno, koristeći odgovarajući šampon ili sapun, a da se tokom nedelje primenjuje uredno češljanje i održavanje.

Takođe i žene mnogo puta preteruju, misleći pri tome da savesno održavaju higijenu svoga tela. Uzmimo na primer da pojedine žene svakodnevno peru, ili raznim sredstvima ispiraju polne organe. Preteranim pranjem one mogu izazvati infekciju koju nikako nisu očekivale. Posebno ako za ispiranje koriste razne hemikalije (sredstva za ispiranje). Svaki organ, u vrlo složenom organizmu žene i čoveka ima svoju sposobnost. odbrane, te se i pomenuto ispiranje kod žena treba vršiti samo sredstvima koja se preporučuju od lekara.

Iz svega rečenog, želimo da još jednom podvučemo da nega tela – kozmetika treba da se vrši svakog dana, a ne jedanput nedeljno. Svakog dana ukupno pola sata nije mnogo, ali je veoma važno to vreme sebi obezbediti.

Uzećemo kao primer i negu kose kod žena. Nije dobro ako se kosa nekoliko dana nosi povezana maramom. Kosa se mora četkati svakog dana, a prati je samo jedanput nedeljno. Kada se naviknemo ovakvom redovnom postupku onda nam sigurno neće predstavljati nikakve poteškoće a pri tome smo zadovoljili potrebu kozmetike.

Goca

About Goca