Zašto mi dijeta ne pomaže?

Zašto mi dijeta ne pomaže?

Aditivi koji se dodaju u brojne namirnice utiču na metabolizam, izazivaju gojaznost i netoleranciju na glukozu

Ne utiče samo unos kalorija na liniju, tvrdi dr Sintija Sas, nego i mnogi drugi faktori zbog kojih ne možemo da smršamo čak i kada držimo dijetu. Šta zapravo sprečava gubitak suvišnih kilograma?

Aditivi koji se dodaju u brojne namirnice utiču na metabolizam, izazivaju gojaznost i netoleranciju na glukozu. Takođe, uništavaju bakterije u crevima i tako menjaju metaboličke procese u organizmu. Zato bi trebalo da pokušate da se hranite zdravo i izbegavate prerađenu hranu.

Ukoliko posao zahteva da dan zamenite za noć ili često letite avionom i menjate vremenske zone, mršavljenje će biti mnogo teže. Narušavanje prirodnog bioritma usporava metabolizam, a topljenje masnih naslaga je otežano. Stoga pijte više vode, jedite dosta voća i povrća, posebno đumbira, lešnika i ljutih papričica.

Kritike koje gojazne osobe stalno slušaju na račun težine, takođe, mogu negativno da utiču na mršavljenje. Studija Univerziteta u Voterlou pokazala je da su dame, kojima su najbliži prebacivali da su debele, dodatne “nabacile” kilograme.

Genetika presudno utiče na to kako i kojom brzinom će telo da mršavi uz dijetu i vežbe. Naš metabolizam je sličan kao i kod naših roditelja, pa ako su oni skloni gojaznosti, trebalo bi na vreme da povedete računa o ishrani.

2 thoughts on “Zašto mi dijeta ne pomaže?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaši komentari nam pomažu da poboljšamo naše proizvode i usluge, tako da ih i dalje beležimo. Komentar koristimo i za buduću upotrebu. Za dalje detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Zadržavamo vaše ime kako bismo mogli komunicirati s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje, molimo vas našu politiku privatnosti.
Čuvamo vašu e-poštu kako bismo mogli komunicirati s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje pogledajtenašu politiku privatnosti.

Čuvamo URL adrese vaše veb stranice kako bismo mogli da komuniciramo s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje pogledajte našu politiku privatnosti.