Gojaznost

Zašto mi dijeta ne pomaže?

Aditivi koji se dodaju u brojne namirnice utiču na metabolizam, izazivaju gojaznost i netoleranciju na glukozu

Ne utiče samo unos kalorija na liniju, tvrdi dr Sintija Sas, nego i mnogi drugi faktori zbog kojih ne možemo da smršamo čak i kada držimo dijetu. Šta zapravo sprečava gubitak suvišnih kilograma?

Aditivi koji se dodaju u brojne namirnice utiču na metabolizam, izazivaju gojaznost i netoleranciju na glukozu. Takođe, uništavaju bakterije u crevima i tako menjaju metaboličke procese u organizmu. Zato bi trebalo da pokušate da se hranite zdravo i izbegavate prerađenu hranu.

Ukoliko posao zahteva da dan zamenite za noć ili često letite avionom i menjate vremenske zone, mršavljenje će biti mnogo teže. Narušavanje prirodnog bioritma usporava metabolizam, a topljenje masnih naslaga je otežano. Stoga pijte više vode, jedite dosta voća i povrća, posebno đumbira, lešnika i ljutih papričica.

Kritike koje gojazne osobe stalno slušaju na račun težine, takođe, mogu negativno da utiču na mršavljenje. Studija Univerziteta u Voterlou pokazala je da su dame, kojima su najbliži prebacivali da su debele, dodatne “nabacile” kilograme.

Genetika presudno utiče na to kako i kojom brzinom će telo da mršavi uz dijetu i vežbe. Naš metabolizam je sličan kao i kod naših roditelja, pa ako su oni skloni gojaznosti, trebalo bi na vreme da povedete računa o ishrani.

Goca

Goca

About Author

Sajtovi koje volim: Dijetica, TVS Group

2 Comments

  1. Zahtevi za ukidanje bezviznog režima Srbiji

    […] avionske kompanije u čijem se avionu incident i dogodio, digla je paniku zbog načina na koji su lešnici […]

  2. Lista najmoćnijih država sveta: Ko je i zašto na samom vrhu?

    […] avionske kompanije u čijem se avionu incident i dogodio, digla je paniku zbog načina na koji su lešnici […]

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda će ti se svideti i

Gojaznost
Gojaznost

Gojaznost rađa 50 drugih bolesti

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) označila je gojaznost kao bolest 21. veka koja poprima epidemijske karakteristike, a među posebno ugrožene zemlje
Gojaznost

Bakterija za mršavljenje

Nova bakterija stavlja se u jogurt i proizvodi specifični molekul koji redukuje potkožno masno tkivo u organizmu. Za potrebe debeljuca