Zašto mi dijeta ne pomaže?

Aditivi koji se dodaju u brojne namirnice utiču na metabolizam, izazivaju gojaznost i netoleranciju na glukozu

Ne utiče samo unos kalorija na liniju, tvrdi dr Sintija Sas, nego i mnogi drugi faktori zbog kojih ne možemo da smršamo čak i kada držimo dijetu. Šta zapravo sprečava gubitak suvišnih kilograma?

Aditivi koji se dodaju u brojne namirnice utiču na metabolizam, izazivaju gojaznost i netoleranciju na glukozu. Takođe, uništavaju bakterije u crevima i tako menjaju metaboličke procese u organizmu. Zato bi trebalo da pokušate da se hranite zdravo i izbegavate prerađenu hranu.

Ukoliko posao zahteva da dan zamenite za noć ili često letite avionom i menjate vremenske zone, mršavljenje će biti mnogo teže. Narušavanje prirodnog bioritma usporava metabolizam, a topljenje masnih naslaga je otežano. Stoga pijte više vode, jedite dosta voća i povrća, posebno đumbira, lešnika i ljutih papričica.

Kritike koje gojazne osobe stalno slušaju na račun težine, takođe, mogu negativno da utiču na mršavljenje. Studija Univerziteta u Voterlou pokazala je da su dame, kojima su najbliži prebacivali da su debele, dodatne “nabacile” kilograme.

Genetika presudno utiče na to kako i kojom brzinom će telo da mršavi uz dijetu i vežbe. Naš metabolizam je sličan kao i kod naših roditelja, pa ako su oni skloni gojaznosti, trebalo bi na vreme da povedete računa o ishrani.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite dvoje ime

Više članaka ―