Zašto je opasno držati masku za lice duže vreme?

Datum:

Maske za lice su jedan od najefikasnijih proizvoda za negu kože. One pružaju dublji efekat od kreme ili seruma, ali ipak, veoma je važno slediti uputstva i držati masku na licu onoliko dugo koliko piše.

Suprotno popularnom verovanju, prekoračenje preporučenog vremena ne samo da ne pojačava efekat maske, već može ozbiljno naštetiti koži, izazivajući suvoću, perutanje, iritaciju, pa čak i akne.

Zašto se ovo dešava?

Popularne (i zaista vrlo efikasne) sheet maske savršeno hidriraju kožu, umiruju je i daju joj zdrav sjaj, a ako sadrže aktivne antioksidativne komponente, one pomažu i usporavanju procesa starenja. Međutim, takva maska će biti aktivna, samo dok je vlažna. Ako počne da se suši na vašem licu, započinju suprotni procesi – maska će delovati kao parče papira koji upija vlagu sa kože.

Kao rezultat, ne samo da ne postižete željeni efekat, već rizikujete da previše isušite kožu. Isto važi i za glinene maske. Ako glina počne da se suši, stvrdnjavajući se na vašem licu, ovo je siguran znak da je vreme da je uklonite. Ako masku ostavite da se potpuno osuši, koža će odmah postati perutava i zategnuta, a osušene čestice gline mogu začepiti pore, što može prouzrokovati upale i akne.

Štaviše, postoje aktivni sastojci koji, uz produženi kontakt, počinju da iritiraju kožu. To uključuje vitamin C, BHA i AHA kiseline, ulje čajevca i ugalj. Da ne biste dugo i bolno morali da se nosite sa posledicama “preeksponirane” maske, uvek pažljivo proučite uputstva i pokušajte da ne prekoračite vreme naznačeno na njoj.

1 KOMENTAR

  1. […] u izlaganju suncu, lako je zubato, vodite računa o njegovom zračenju. Obavezno nanesite sloj kreme odgovarajućeg faktora za zaštitu od sunca i živajte u prvim prolećnim zracima […]

Komentari su zatvoreni.

Popularno

Slični članci
Povezan

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Namirnica od 25 kalorija je ubica holesterola, a svi je imamo u kući

Preporučuje se i za snižavanje lošeg holestrola u krvi,...

Na koji način loš san utiče na srce

Poremećaji spavanja utiču na mnoge sisteme našeg tela, a...

Simptomi koji ukazuju na probleme sa štitastom žlezdom

Štitasta, leptirasta žlezda koja se nalazi na prednjoj strani...