25.1 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022
NaslovnaLepotaZašto je opasno držati masku za lice duže vreme?

Zašto je opasno držati masku za lice duže vreme?

Date:

Najnovije

Čaj od bokvice – za šta je delotvoran i kako napraviti?

Ženska širokolisna bokvica i muška uskolisna bokvica (Plantago major...

Voće i povrće koje može da snizi nivo šećera u krvi

Voće i povrće uvek će biti cenjeno kao sveti...

Zbog čega je dobro jesti mladi luk svaki dan?

Mladog luka ima svuda i šteta je ne iskoristiti...

Šarmer – glavni kvalitet muškarca koji zna kako da osvoji ženu

Bar jednog muškarca svi znamo kome nije problem da...

Koja energetska pića dovode do moždanog udara

Gazirana pića su omiljena mnogima, dolaze u različitim ukusima...

Maske za lice su jedan od najefikasnijih proizvoda za negu kože. One pružaju dublji efekat od kreme ili seruma, ali ipak, veoma je važno slediti uputstva i držati masku na licu onoliko dugo koliko piše.

Suprotno popularnom verovanju, prekoračenje preporučenog vremena ne samo da ne pojačava efekat maske, već može ozbiljno naštetiti koži, izazivajući suvoću, perutanje, iritaciju, pa čak i akne.

Zašto se ovo dešava?

Popularne (i zaista vrlo efikasne) sheet maske savršeno hidriraju kožu, umiruju je i daju joj zdrav sjaj, a ako sadrže aktivne antioksidativne komponente, one pomažu i usporavanju procesa starenja. Međutim, takva maska će biti aktivna, samo dok je vlažna. Ako počne da se suši na vašem licu, započinju suprotni procesi – maska će delovati kao parče papira koji upija vlagu sa kože.

Kao rezultat, ne samo da ne postižete željeni efekat, već rizikujete da previše isušite kožu. Isto važi i za glinene maske. Ako glina počne da se suši, stvrdnjavajući se na vašem licu, ovo je siguran znak da je vreme da je uklonite. Ako masku ostavite da se potpuno osuši, koža će odmah postati perutava i zategnuta, a osušene čestice gline mogu začepiti pore, što može prouzrokovati upale i akne.

Štaviše, postoje aktivni sastojci koji, uz produženi kontakt, počinju da iritiraju kožu. To uključuje vitamin C, BHA i AHA kiseline, ulje čajevca i ugalj. Da ne biste dugo i bolno morali da se nosite sa posledicama “preeksponirane” maske, uvek pažljivo proučite uputstva i pokušajte da ne prekoračite vreme naznačeno na njoj.

Marketing

- Pravo mesto za vašz reklamu

- Neka vas vide i prepoznaju

- Neka naši posetioci budu i vaši

Dijeta

1 KOMENTAR

  1. […] u izlaganju suncu, lako je zubato, vodite računa o njegovom zračenju. Obavezno nanesite sloj kreme odgovarajućeg faktora za zaštitu od sunca i živajte u prvim prolećnim zracima […]

Komentari su zatvoreni.