Zašto šminku ne treba uklanjati vlažnim maramicama

Britanski dermatolog Timijo Eshio iskoristio je društvene mreže kako bi jednom zauvek pokazao zašto to nikako nije dobra opcija

Razni stručnjaci iz „beauty“ industrije složni su u jednom – proizvodi kao što su micelarne vode ili maramica za uklanjanje šminke ne čiste kožu, a umesto njih savetuju metodu dvostrukog čišćenja, koje podrazumeva proizvod na bazi ulja za uklanjanje šminke, a onda i proizvod za umivanje koji čisti lice.

Budući da su mnogi još uvek skloni korišćenju proizvoda kao što su vlažne maramice za čišćenje šminke, britanski dermatolog Timijo Eshio iskoristio je društvene mreže kako bi jednom zauvek pokazao zašto to nikako nije dobra opcija. Koristio je puder koji je premazao preko pomorandžine kore, a onda demonstrirao šta se dogodi kad preko toga pređe s maramicom.

Pogađate, proizvod je ostao u porama kore, baš kao što ostaje i na našem licu.

Za uklanjanje šminke preporučljivo je koristiti mleko ili losion koji su tome namenjeni. Nanesite malu količinu na tufer ili parče vate i nežno prelazite preko svog lica. Nakon površinskog skidanja šminke, važno je umiti se sredstvom za pranje lica. Umivajte se umereno toplom vodom, blagim pokretima. Nežno utrljavajte sredstvo oko jedan minut, a zatim temeljno isperite lice.

Simon
Simonhttps://www.koznazna.com
Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group

Budimo u kontaktu

Povezani članci

Najnovije

Domen registrovan 2008. godine!
Domen Dijetica registrovan je januara 2008. godine!
Domen Avionom za poslovanje u vezi turizma
Domen za poslovanje pri rentiranju iznajmljivanju
Domen za poslovanje iz oblasti Medija TV Informacija Marketinga
www.koznazna.com
www.dijetica.com
www.avionom.com
www.rentiranje.com
www.eumediagroup.com
3000 €
2000 €
1000 €
1000 €
1000 €