Zdravlje

Zbog čega je bolje postati mama pre tridesete

Planiraju trudnoću

Kako doktori iz Britanskog nacionalnog zdravstvenog servisa poručuju, žene koje planiraju trudnoću, trebalo bi da to urade pre tridesete

Profesor Nargund naglašava da bi trebalo probuditi svest kod mladih žena, i ukazati im na sve potencijalne rizike koji dolaze sa kasnom trudnoćom.

U pismu kojem pokušava da edukuje žene širom sveta, Niki Morgan konsultant ginekologa i profesora Geta Narguda, navodi da žene koje čekaju kasne 30. i 40. godine da rađaju decu, sve češće se suočavaju sa velikim poteškoćama da ostanu trudne.

Veliki broj žena se na kraju odluči i za vantelesnu oplodnju. Pored toga što je ovaj tretman jako skup, on je i iscrpljujuć i zahteva puno vremena i strpljenja.
-Bila sam svedok žena koje su u mojoj ordinaciji nakon pregleda bile šokirane kada su shvatile činjenicu koliko su dugo odlagale da zatrudne- govori Niki Morgan u pismu.

Profesor Narguda ističe da je najbolje zatrudneti oko tridesete godine, jer tada imate punu moć nad svojim telom. Ono je plodnije, i u punoj je snazi da iznese nešto takvo kakva je trudnoća.

Što su starije žene, njihova plodnost slabi i samim time rizici su veći.

Profesor Narguda je takođe naglasio da su mlađe generacije jako slabo informisane o tome cigaretama, alkoholu i konzumaciji droge, i koja negativna dejstva mogu izazvati u trudnoći.

Facebook Komentar

Vezane objave

Lekovi nisu dobri za bebu

Simon

Prirodni lekovi za upalu grla

Goca

Akvabik – do vitke linije u bazenu

dijetica

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.