Zima je idealna za vežbanje

Zima je idealna za vežbanje

Zimi telo troši više energije da bi se zagrejalo, pa će vam trčanje napolju dobro doći da potrošite višak

Niske temperature, kiša i sneg podstiču nas da se umotamo u ćebe i ne izlazimo iz toplog doma bez preke potrebe, ali zima je idealna za vežbanje – i to napolju. Osim dobre volje, potrebno je da ponesete flašicu vode i obučete se slojevito.

Bilo da trčite, skijate ili samo brzo hodate, prednosti rekreiranja van teretane su višestruke:

SAGOREĆETE VIŠE KALORIJA

Telo zimi mora da troši više energije da bi se zagrejalo, pa će vam trčanje napolju dobro doći da potrošite višak. Ne zaboravite da pijete vodu jer, iako se manje znojite, važno je da telo ostane hidrirano.

OJAČAĆETE SRCE

Hladnoća sužava periferne krvne sudove i srce tada radi pod većim opterećenjem, što je problem za one koji već imaju neko oboljenje. Ali, ako ste zdravi, vežbajte napolju i srce će biti još snažnije.

DOBIĆETE DOZU VITAMINA D

Iako je hladno, sunčevi zraci snabdeće vas vitaminom neophodnim za zdravu kosu, kožu i nokte. Stavite kremu sa zaštitnim faktorom i prepustite se čarima sunca.

BIĆETE SREĆNIJI

Poznato je da su ljudi koji redovno vežbaju zadovoljniji od neaktivnih, a treniranje na prohladnom, svežem vazduhu će vam ubrizgati dodatnu injekciju optimizma. Pošto telo jače radi kako bi održalo toplotu, luči se endorfin, hormon zaslužan za sreću, što će vam obezbediti dovoljnu količinu energije za čitav dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vaši komentari nam pomažu da poboljšamo naše proizvode i usluge, tako da ih i dalje beležimo. Komentar koristimo i za buduću upotrebu. Za dalje detalje pogledajte našu politiku privatnosti.

Zadržavamo vaše ime kako bismo mogli komunicirati s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje, molimo vas našu politiku privatnosti.
Čuvamo vašu e-poštu kako bismo mogli komunicirati s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje pogledajtenašu politiku privatnosti.

Čuvamo URL adrese vaše veb stranice kako bismo mogli da komuniciramo s vama o našim proizvodima i uslugama. Za dalje detalje pogledajte našu politiku privatnosti.